Tabu (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2023-10-02
Upplaga
2
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Jesper Festin
Originaltitel
Tabu
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
144 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789188753748

Tabu

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2023-10-02
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
SEBASTIAN VON ESCHBURG förlorade som barn sin far som brutalt begick självmord. Sebastian får som fotograf i Berlin en internationell karriär, han speglar människans skönhet, sexualitet och ensamhet, och passerar med sin konst tabuns gränser. Han träffar Sofia, som blir en del av hans konstnärliga installationer.

Sebastian växte upp på ett slott. Först när han var åtta år fick han äta tillsammans med sina föräldrar. Hans adliga släkt hade bott i den bayerska bergsbyn länge. När han var tio år skickades han till en internatskola i ett kloster, där hade hans far och farfar också gått.

Då en ung kvinna hittas död i Berlin blir konstnären Sebastian von Eschburg häktad och anklagad för mord. Kändisadvokaten Konrad Biegler tar sig an fallet och mordet får ha osannolik vändning.

MALIN PERSSON GIOLITO, Dagens Nyheter: "När von Schirach tecknar sina levnadsöden, då ger han inte bara en röst åt dem som tidigare var hans klienter. Han andas liv i alla som drabbas: offer och gärningsman, domare, nämndemän, anhöriga, vittnen, polisen och försvarsadvokater ... Även de vidrigaste handlingar får flera dimensioner. Det är en mycket kärleksfull handling, kanske till och med ovärderlig."

FERDINAND VON SCHIRACH är född 1964 och arbetade som advokat i 20 år innan han debuterade som författare. Det är de fall han stött på i sitt yrke som inspirerar honom. Med sin sakkunskap, författarens medkänsla och värme åstadkommer von Schirach stor konst, ofta i det lilla formatet. Tabu är hans andra roman. Den första har titeln Fallet Collini. Hans internationella genombrott kom redan med de två novellsamlingarna Brott och Skuld.

En av de mest framträdande rösterna i den europeiska litteraturen. / The Daily Telegraph

Så underbart, en bok som består av bara glasklara meningar, avskalade och kloka, som lämnar avtryck och drar med sig läsaren i sin stilfulla ström. / Der Spiegel

En exceptionell stilist. / New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tabu
  2. +
  3. Fallet Collini

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallet Collini av Ferdinand Von Schirach (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach