Evolutionen och jag (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2019-04-01
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
227 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789188869586
Evolutionen och jag (pocket)

Evolutionen och jag

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-04-01
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Evolutionsteorin och Darwins idéer om det naturliga urvalet sägs ofta vara den bästa idé någon någonsin fått. Men även om teorierna står starka på ett övergripande plan, så finns där många luckor och lösa trådar på några av livets riktigt stora frågor.

Den här boken handlar om evolutionen och dig och mig och oss alla - vårt jag. Ganska lite är känt om vad detta jag eller medvetandet egentligen är. Är de ens materiella? Behöver de vara det? Och är vi verkligen intelligentare än våra förfäder?

Evolutionen och jag belyser mänskligt vetande och evolution ur en rad aspekter: moral, könsroller, religion, artificiell intelligens och mikroorganismer. Slutsatserna är ofta förvånande, för vad vet vi egentligen om vår egen historia? Vi följer med på en ögonöppnande resa som tar oss från det första livet på jorden tills där vi är idag - och ännu längre.

*

Johan Frostegård är forskare, författare och professor i medicin, samt fil. kand. i ekonomisk historia. Han är överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, men har också skrivit romaner och är aktiv som uppfinnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Evolutionen och jag
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Evolutionen och jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Slutsatserna han drar är hans egna
  Lasse Andersson (Stockholm), 15 september 2020

  Han säger att det är hans egna slutsatser. Och det är bra. Men jag hade velat se mer av den fakta som leder fram till de slutsatserna.
  Ibland blir man hängande i luften.
  Nu vet jag en del pga egna studier, men hade jag läst boken utan det hade jag varit väldigt frågande då premisserna inte är tillräckliga.
  Mer av fakta före slutsatser tack.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Frostegård