Fias dolda kraft (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
97
Utgivningsdatum
2019-12-01
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Lärk Ståhlberg, Anna (red.) / Oskarsson, Linda (form)
Illustratör/Fotograf
Mattias Andersson
SAB
Hcf
ISBN
9789188933034
Fias dolda kraft (inbunden)

Fias dolda kraft

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-12-01
233
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sofia är kär. I hemlighet, men vågar absolut inte gå fram och prata med Hugo, utan smygtittar mest på avstånd. Hon är en gamer och älskar också att ligga på sitt rum och läsa fantasy. Hon bor i en lägenhet i en förort med sin sjuka mamma. Sofia funderar mycket och lyssnar hellre än pratar. Vissa säger att hon är svår. I klassrummet uppskattar inte lärarna de tysta och inåtvända. Räcker man inte upp handen, påverkas betygen, säger dem. Sofia kan svaren. Men hon vill bara inte säga dem högt.

Fias dolda kraft handlar om att gå i skolan och vara en av de tysta eleverna. Om att introvert inte är samma sak som blyg, utan bara en spegling av hur samhället ser på utåtriktade personer. Boken är tänkt som ett stöd till tysta ungar samt till skolpersonal.

"Författaren har lyckats förstå och beskriva en inåtvänd gryende flickas dilemma att möta den stormiga yttervärlden, på ett insiktsfullt och empatiskt sätt. Om nu bara alla kunde förstå och acceptera detta. Texten kan bli klassisk."
/Björn Hillström, leg psykolog

Inkännande skildras högstadieleven Sofia som känner sig mest bekväm med att umgås med vänner på nätet och att läsa böcker. Hennes tankar och funderingar kring skolsituationen och hennes ansvar för mamma som inte mår så bra är fint och insiktsfullt skildrade. Fias dolda kraft innehåller tjugo korta kapitel, var och en med en uttrycksfull tecknad illustration i gråskala av Mattias Andersson. Texten är lättillgänglig med ett vardagsnära språk, lätt att läsa för de flesta i högstadieåldern.
/Inger Lindberg, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fias dolda kraft
  2. +
  3. Mimis särskilda begåvning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mimis särskilda begåvning av Malin Roca Ahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fias dolda kraft. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok om olikheter och likheter
    @barnbokstips, 2 februari 2020

    Fias dolda kraft är en bok för 9-12 år och handlar om Sofia som är en av de tysta eleverna i skolan. I klassen finns många som pratar och tar för sig, som vågar redovisa framför klassen utan problem medan Sofia tycker det är jobbigt att prata med andra och hemskt att redovisa inför klassen. Sofia gillar att spela och Fortnite är ett favoritspel. Där är hon bra, där kan hon vara en ledare, där kan hon umgås utifrån sina förutsättningar. Ibland spelar hon med andra från klassen och hon är heml... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fias dolda kraft