Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2020-06-01
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
185 x 135 x 25 mm
Vikt
320 g
SAB
Vlb
ISBN
9789188939203

Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-06-01
198
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En debattbok om psykiatrins brister och möjligheter, personligt, mångsidigt och tankeväckande."

Björn Wrangsjö, Docent i barn- och ungdomspsykiatri

För alla de människor som söker sig till psykiatrin borde det vara en rättighet att få samtala om sitt inre när själen lider. Det är alltför lätt att få ett recept, men svårare att få samtalsstöd eller psykoterapi. Patienter möts av en medicinfixerad och överbelastad organisation som riskerar att behandla den ofta sårbara individen som en maskin.

Som nybliven psykiater ville Johan Stiernstedt lära känna sina patienter. Han upplevde snart att han snarare hade blivit en del av ett system där samtalen mest kom att handla om medicinering, biverkningar och sjukskrivningar. Känslor, tankar och samtal om livssituationer hade blivit satta på undantag.

Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka, konsumtionen ökar lavinartat. Samtidigt sker en lika kraftig ökning av sjukskrivningar för psykiatriska diagnoser. Antalet självmord bland unga vuxna ökar stadigt sedan många år, inom denna grupp har också psykofarmakakonsumtionen ökat allra mest. Är detta verkligen en rimlig utveckling?

Johan Stiernstedt är psykiater och leg. psykoterapeut. Han har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård. De senaste tio åren har han huvudsakligen varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Boken grundar sig på hans erfarenheter från de bägge yrkesrollerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den galna psykiatrin
  Maj-Britt Lindahl, 3 november 2020

  Det är en bok som behövs, som vågar hävda så kallade mjuka värden och som gör det med ett brett och skiftanda faktaunderlag, som är empirisk i sin orientering. Själen får ta plats men utan flum.
  Maj-Britt Lindahl

 2. Pionjärgärning inom psykiatrin
  Lars Östnäs , 17 september 2020

  En lättillgänglig bok med tungt och livsviktigt innehåll som bär långt utöver psykiatrins gränser. Äntligen, skulle man vilja utropa. Jag lånade först boken, men den är så inspirerande att jag köpt den som inspiration, referens och som ett tips till andra att läsa. Jag citerar ur Efterordet med några förkortningar här och var: boken vill gärna vara ett av bidragen till en vetenskapssyn med större öppenhet för det okända. Den bör inkludera medvetandeforskning, men också omfatta en öppenhet för... Läs hela recensionen

 3. Viktigaste boken på länge!
  -, 10 september 2020

  En otroligt viktig bok! Psykiatrin, och inte minst läkemedelsbranchen, har kritiserats förut. Men nu görs det av en "av deras egna" och det gör det ändå mera trovärdigt.
  Psykiatrin är en katastrof! Inga förmildrande ursäkter finns. Här läggs de fram sakligt och enkelt att förstå för gemene man.
  Denna fråga måste tas upp mer i debatten. Psykiatrin behöver inte mer och mer resurser för deras resultat blir bara sämre och sämre. Psykiatrin bör läggas ner! Eller göras om från grunden.
  Den här boken förklarar varför.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Stiernstedt

 • Den GALNA psykiatrin

  Johan Stiernstedt

  För alla de människor som söker sig till psykiatrin borde det vara en rättighet att få samtala om sitt inre när själen lider. Det är alltför lätt att få ett recept, men svårare att få samtalsstöd eller psykoterapi. Patienter möts av en medicinfixe...