Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2020-09-02
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
198 x 155 x 20 mm
Vikt
619 g
SAB
Ug.05
ISBN
9789188939357
Livet enligt djuren : en helt ny förståelse av vår existens (kartonnage)

Livet enligt djuren : en helt ny förståelse av vår existens

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-09-02
231
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livet enligt djuren : en helt ny förståelse av vår existens Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Ami Sundeman förstod att djuren har universell kunskap som vi människor glömt, ville hon veta mer och bad hästen Trolle om ett djupare samtal. Han gav sin tillåtelse, men hade ett krav - det han berättade fick på inga vis förminskas. Med den överenskommelsen möttes de i hästhagen en vacker sommardag. Ami ställde komplexa frågor om vår existens och fick häpnadsväckande svar. 

Samtalet med Trolle blev början på denna omvälvande berättelse där hästar, hundar, katter och kor ger sin syn på livet ur ett allomfattande perspektiv. De menar att vi människor har en snäv syn på tillvaron och att det begränsar oss. Livet skulle egentligen kunna vara både enkelt och storslaget. 

Vi får veta att alla djur har ett viktigt uppdrag, att väcka människors känslor och empati. När vi är nyfikna på vårt inre, lär vi känna oss själva och kan bättre förstå hur allt hänger samman. Människan har en avgörande roll för att vi ska kunna skapa harmoni i världen.

Så - vad är meningen med livet? Vad händer när vi dör? Hur skapades allt? Hur kommunicerar djuren? Dessa och många andra av de stora frågor vi ställer oss ger djuren svar på. Med stort tålamod guidar de oss till större förståelse för existensen och tydliggör varför förändring behöver börja hos oss själva. Djuren är våra vänner och vill ge oss hopp i en kaotisk värld.

Kon Alma: "Vi djur ska hjälpa er människor att förstå vilka ni är på riktigt. Det är därför vi är på jorden."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet enligt djuren : en helt ny förståelse av vår existens
 2. +
 3. Fågelbo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelbo av Susan Ogilvy (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Livet enligt djuren : en helt ny förståelse av vår existens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant!
  Angela Askell, 4 augusti 2023

  Jag älskar att få se livet ur olika perspektiv.
  I denna bok får jag verkligen göra det.
  Ami är också väldigt bra på att ge målande beskrivningar av miljön.
  Om man gillar att få sin världsbild omkullkastad så rekommenderar jag verkligen denna!

 2. Äntligen
  Bi K N, 10 maj 2022

  Så klokt och bra att Ami tagit detta beslut att låta oss bli delaktig i dessa varelsers syn på världen och vårt agerande. Skönt att läsa det jag anat och vetat om våra djur.

 3. En bok om djurens andliga kunskaper
  Lisbeth Westerberg, 19 februari 2022

  En bok om liv både före och efter våra nuvarande jordeliv. Mediala berättelser om samtal med några olika djur. Många kanske har svårt att ta till sig djurens meddelanden. De visar också hur lite människan vet och kan uppfatta. Vi ska inte vara alltför tvärsäkra att vi har sinnesorgan nog att se eller veta själva. Inga bibliska referenser i texten, men ändå beskrivningar som får en att undra om en del är andra beskrivningar av vad som berättas i bibeln av de gamla författarna. Alla är ju barn av sin tid. Tankeväckande.

 4. Underbar och upplysande bok!
  Gerdan, 24 januari 2021

  Ami skriver om just det som jag alltid har känt ! Djur, natur och människor har alla samma värde. Vi är alla beroende av varandra . En oerhört bra bok. Det är mycket att ta in så jag har inte läst den helt klart än. Jag ska nog kontakta Ami när jag har läst ut den.
  Tyvärr tror jag inte att alla människor kan ta till sig det som skrivs där än, människan har långt kvar i sin utveckling tyvärr.

 5. Kosmos översätter
  Majlis Tornberg, 23 oktober 2020

  Amis andlige vän Kosmos översätter till mänskligt språk, det djuren
  berättar. Katten berättar tex att hon kan försvinna, men gör det inte
  då matte skulle kunna få nervsammanbrott.
  Hästen och hunden är också huvudfigurer.
  Mycket tänkvärda funderingar dyker upp.
  Rekommenderar även Emelie Cajsdotter ;Alla kungens
  Hästar"

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ami Sundeman

 • Kosmosdialogerna : en intervju med universum

  Anna Lytsy, Ami Sundeman

  Journalisten och författaren Anna Lytsy bad i en ohanterligt svår livssituation om hjälp från sin vän Ami Sundeman, som arbetar som medial vägledare. Ami kanaliserar en universell intelligens som hon kallar för Kosmos, och här fick Anna hjälp och ...

 • Livet enligt djuren

  Ami Sundeman

  Om meningen med allt - enligt djuren En helt ny förståelse av vår existens När Ami Sundeman förstod att djuren har universell kunskap som vi människor glömt, ville hon veta mer och bad hästen Trolle om ett djupare samtal. Han gav sin tillåtelse, m...