Hönsestrik a love story - Sticka mönster på ditt sätt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Engman, Camilla (foto) / Hellström, Björn (foto)
Dimensioner
215 x 180 x 20 mm
Vikt
493 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789188953278
Hönsestrik a love story - Sticka mönster på ditt sätt (inbunden)

Hönsestrik a love story - Sticka mönster på ditt sätt

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-09-20
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hönsestrik är kort och gott ett kultförklarat sätt att sticka mönster kreativt och helt fritt. Det började i sjuttiotalets Danmark, då Kirsten Hofstätters bok Hønsestrik gjorde storsuccé med sitt anarkistiska och politiska anslag. Boken som namngav stilen blev ett begrepp som fick eget liv, och sprider sig nu på nytt som en löpeld inom gerillaslöjden och bland stickare som älskar färg och mönster. Anna Bauers bok är en hyllning både till hönsestrik och till den fria skaparlusten att få hitta på lite vad man vill och att sticka på sitt eget sätt med sina favoritfärger.

Med enkla och tydliga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du själv komponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad. Du hittar både större och mindre projekt, som kofta, tröja, mössor, vantar och poncho, och i de flesta beskrivningarna utgår du från dina egna mått. Stickning kan vara så mycket: ett politiskt ställningstagande, avkoppling, gemenskap, och inte minst en hisnande upptäcktsfärd i ditt eget kreativa rum. Låt resan börja.

ANNA BAUER är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Förutom stickning har Anna broderi, tryck, kostym och olika typer av konstpedagogiska uppdrag på repertoaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hönsestrik a love story - Sticka mönster på ditt sätt
  2. +
  3. Småstickat : 45 unika projekt att sticka till barn 0-8 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Småstickat : 45 unika projekt att sticka till b... av Jorid Linvik (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hönsestrik a love story - Sticka mönster ...