Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Engman, Camilla (foto) / Hellström, Björn (foto)
Dimensioner
215 x 180 x 20 mm
Vikt
493 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789188953278
Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt (inbunden)

Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt

(43 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-20
216
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt Kan levereras innan julafton
Hönsestrik är kort och gott ett kultförklarat sätt att sticka mönster kreativt och helt fritt. Det började i sjuttiotalets Danmark, då Kirsten Hofstätters bok Hønsestrik gjorde storsuccé med sitt anarkistiska och politiska anslag. Boken som namngav stilen blev ett begrepp som fick eget liv, och sprider sig nu på nytt som en löpeld inom gerillaslöjden och bland stickare som älskar färg och mönster. Anna Bauers bok är en hyllning både till hönsestrik och till den fria skaparlusten att få hitta på lite vad man vill och att sticka på sitt eget sätt med sina favoritfärger.

Med enkla och tydliga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du själv komponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad. Du hittar både större och mindre projekt, som kofta, tröja, mössor, vantar och poncho, och i de flesta beskrivningarna utgår du från dina egna mått. Stickning kan vara så mycket: ett politiskt ställningstagande, avkoppling, gemenskap, och inte minst en hisnande upptäcktsfärd i ditt eget kreativa rum. Låt resan börja.

ANNA BAUER är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Förutom stickning har Anna broderi, tryck, kostym och olika typer av konstpedagogiska uppdrag på repertoaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt
 2. +
 3. Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och ... av Anna Bauer (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hönsestrik a love story : sticka mönster på ditt sätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig bok
  Fia, 20 april 2023

  Pigg och glad bok om hönsestrik. Massor av mönster (typ korsstygnsmönster) med figurer att använda på de stickade bårderna. Färgglatt och roligt att läsa.

 2. Hysteriskt
  Lisa Olofsson, 15 juli 2022

  Den är precis så hysterisk som jag önskade och hoppades på! Skickade efter bok två, så nu har jag dem båda! Köp!

 3. Så inspirerande
  AnnBritt Larsson (Linköping), 28 september 2020

  Så kul att läsa något helt annat. Helt befriat från vanligt tänk. Här är kreativiteten i fokus, nya sätt att sticka, plus lite basmönster. De kanske är lite väl tokiga, men det viktiga här är inspirationen. Och så klimatsmart för på det här sättet kan man verkligen göra slut på restgarner.

 4. Inspirerande!
  nini, 28 september 2020

  Man får många idéer på vad man kan göra. Och många mönsterrapporter man kan använda. Verkligt inspirerande. Bra och användbara mönsterbeskrivningar.

 5. Mycket inspiration
  Sofie, 4 februari 2020

  Bra grundmönster och massor med bårder sorterade efter antalet maskor per repetition. Jag hade dock önskat lite fler storlekar på mönstren.

 6. Hönsestrik a love story
  Heidi, 12 januari 2020

  Inspirerande och kunnig med fina bilder och enkla beskrivningar, som gör att man kan sticka sina egna plagg i Hönsestrik.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anna Bauer