Lucrezias porträtt (inbunden) Lucrezias porträtt
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2022-11-22
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Malin Bylund Westfelt
Originaltitel
The Marriage Portrait
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
582 g
SAB
Hce
ISBN
9789188979766
Lucrezias porträtt (inbunden)

Lucrezias porträtt

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-22
79 279
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Uppslukande historisk roman om en ung kvinnas kamp för överlevnad

Florens, 1550-tal. Lucrezia de Medici, en av storhertigens döttrar, är tillfreds med sin tillbakadragna tillvaro i palatset. Hon smyger runt i husets hemliga gångar och tecknar och fantiserar flitigt. Men när en av hennes äldre systrar oväntat dör, hamnar Lucrezia plötsligt i rampljuset - hon blir tvungen att gifta sig i systerns ställe.

Lucrezia kastas in i en förvirrande och ovälkomnande värld där hon har svårt att förstå vem hennes nyblivne make egentligen är. När hon sitter modell för sitt bröllopsporträtt blir en sak oroväckande tydlig: det är hennes ansvar att se till att det finns en arvinge som kan säkra familjens framtid vid makten.

Maggie O'Farrell målar upp en kristallklar bild av renässansens Italien, och skildrar med sällsam inlevelse en ung kvinna i hertigdömets gyllene bur och hennes kamp för överlevnad.

"Maggie O'Farrell tar den sanna historien som utgångspunkt för en flödande rik renässansskildring, där kvinnornas hårt styrda liv hela tiden ställs mot männens makt. /.../ Under bilden av den kortlivade Lucrezia glöder det, av längtan och kärlek som hittar vägar trots alla begränsningar." - Dagens Nyheter

"Det är som att förflytta sig till renässansen /.../ En riktig språkfest" - SVT Go'kväll

"Detta är en storslagen berättelse där människorna i historien stiger fram ur tidens dunkel och får liv, väl tecknade genom författarens uttrycksfulla språk och fantasieggande beskrivningar. En berättelse i många lager, likt en 1500-talsmålning." - BTJ-häftet 24/2022, Birgitta Ehn Eliason

"O'Farrell är verkligen i en klass för sig." - Guardian

"En av vår tids mest intressanta romanförfattare." - Washington Post

"Skickligt skriven och livfullt skildrat, boken är långt ifrån förenklad men har ändå en tilltalande enkelhet." - Guardian Book of the Day

"En enastående författare med en djup förståelse för vad som binder människor samman." - Observer

"I O'Farrells händer får historiska detaljer liv." - Spectator

Maggie O'Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som Hamnet, Ett hjärtslag från döden och Sommaren utan regn. Lucrezias porträtt är hennes tionde roman, och den efterlängtade återkomsten efter succén med den historiska romanen Hamnet, som bland annat vann Women's Prize for Fiction.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lucrezias porträtt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skickligt skriven roman
  @bokslukarfeministen, 30 juli 2023

  Lucrezias porträtt av Maggie O'Farrell är en historisk roman som utspelar sig i Florens under 1550-talet och handlar om den unga Lucrezia de Medici, som är en av storhertigens döttrar. Lucrezia är nöjd med sin tillbakadragna tillvaro i palatset, men när en av hennes äldre systrar plötsligt dör tvingas hon att gifta sig i systerns ställe. Hon har svårt att förstå vem hennes nyblivne make egentligen är, men det blir snart tydligt för henne att det är hennes ansvar att se till att det finns en a... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 7 februari 2023

  Lucrezias porträtt av Maggie O'Farrell är en ömsint målad bild av en flicka som ödet och människorna behandlade oerhört orättvist.
  O'Farrell har ett fantastiskt språk, hon skriver med en lätt hand och ger orden tung innebörd. Det är beskrivningar av ögonblick med ord som myllrar av bilder och känslor. Det är som att titta genom ett fönster och se en hel värld på andra sidan.

  Berättelsen börjar med slutet, men det är Lucrezias liv ända från början som skildras.
  Det var en tid ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maggie O'Farrell