Bara vanlig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2020-08-24
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Bara vanlig
SAB
Lz
ISBN
9789189009516

Bara vanlig

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-24
108
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Bara vanlig: Om en pappas kamp för sin dotters rätt till ett värdigt liv.
Melina föddes med särskilda behov. Trots dagliga kramper visar hon att allt är möjligt.
Läkarna trodde aldrig att hon skulle lära sig gå, men hon överbevisade dem vid fem års ålder.
I dag är hon vuxen och hennes far, Niclas Wennerlund, berättar här om kampen mot funkofobin, den fördom som satt så många käppar i hjulet under dotterns uppväxt.
Följ med Melina och hennes pappa på en resa mellan glädje, hopp och sorg.
Niclas har skapat "Bara Vanlig", en mötesplats för alla med funktionsvariationer, för var och en som önskar att få vara just det, bara vanlig.

Niclas Wennerlund är en social entreprenör och föreläsare som bor i Stockholm.
Han driver den ideella organisationen Bara vanlig som anordnar löparträffar för människor med funktionsvariationer av alla slag. De träffas för att träna tillsammans, alla utifrån sina egna förmågor, och avslutar alltid med en fika. Den första löpargruppen startade 2016 på Hellasgården i Stockholm. Idag är Bara vanlig en nationell rörelse som finns på ett tiotal platser i landet och har uppmärksammats av bland annat Kronprinsessan Viktoria och Peter Forsberg.
De har utvecklat en egen metod som ska spridas för implementering hos föreningar, företag, skolor, gruppboenden, korttidsboenden och daglig verksamhet.
Niclas jobbar aktivt för att belysa och motverka såväl funkofobi som den utbredda psykiska och fysiska ohälsa som överrepresenteras bland människor med funktionsvariationer.
Tillsammans med Peter Westberg har han skrivit boken Bara vanlig, som handlar om hur det är att leva med en dotter som har kognitiva funktionsvariationer och bland annat saknar tal.
Den skrevs för att ge ökad förståelse och för att visa att alla kan bidra i samhället. Boken Bara vanlig" kommer även att ligg till grund för en ny föreläsning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bara vanlig
 2. +
 3. Funkishjälpens guide : till alla NPF-föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Funkishjälpens guide : till alla NPF-föräldrar av Mikaela Bryhagen (häftad).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bara vanlig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark bok om kampen för ett värdigt liv
  Sandra Petojevic, 23 december 2020

  Bara vanlig av Niclas Wennerlund & Peter Westberg är en viktig och mycket stark bok. Redan omslaget visar att det handlar om en personlig berättelse, en tatuerad mansarm håller ömt i sin hand en betydligt spädare hand; en far som kärleksfullt håller i sin dotters hand ovanpå en djupröd fleecefilt. Och titeln, Bara vanlig, pekar mot hela den kamp som boken handlar om, en pappas kamp för sin dotters rätt till ett värdigt liv.

  Boken börjar med att Niclas år 1997 får reda på av lä... Läs hela recensionen

 2. En pappas kamp för sin dotter
  Stinas_boksida, 18 november 2020

  Hon saknar corpus callosum sa läkaren.

  Melina föds med särskilda behov. Hon har stora rörelsesvårigheter, och av läkaren får de veta att hon aldrig kommer kunna gå. Varje dag har hon också många krampanfall.

  När de möter människor möts de ofta av stirrande blickar och viskande ord om att de borde hålla sig hemma. Människor vet inte hur de ska bete sig, när de möter någon med funktionsvariationer. De ser inte människan bakom, utan ser bara utsidan.

  Denna bok har skri... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna