På scenen : teater, dans, sång och musik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hundra år i göteborg
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2020-03-23
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Haglund, Magnus (förf.) / Hellström Sveningson, Lis (red.) / Nyberg, Gudrun (red.)
Dimensioner
234 x 220 x 28 mm
Vikt
1232 g
SAB
Ikb-cz Göteborg
ISBN
9789189063082
På scenen : teater, dans, sång och musik (inbunden)

På scenen : teater, dans, sång och musik

Inbunden,  Svenska, 2020-03-23
350
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Teater, dans, sång och musik. Hundra år i Göteborg

På scenen är en kvalificerad och myllrande berättelse om ett sekel av teater, dans, sång och musik i Göteborg. Tidens gång och anda speglas i insiktsfulla texter tillsammans med ett rikt bildmaterial från många olika uppsättningar. Scener som Lorensbergsteatern, föregångare till Göteborgs stadsteater, Folkteatern de fria grupperna och barnteatern behandlas liksom Stora teatern med opera, dans och musik. Här återfinns Angereds teater, Backa teater och Nationalteatern tillsammans med många fler. Betydande regissörer och teaterchefer från Per Lindberg, Karin Kavli och Mats Johansson till namn som Eva Bergman och Anna Takanen passerar revy. Namnkunniga dansare är bland andra Elsa Marianne von Rosen, Ulf Gadd och den fria gruppen Rubicon. I en uppsjö av goda namn på älskade scenpersonligheter finns Sonya Hedenbratt, Kent Andersson och Tomas von Brömssen.

Redaktörer för boken är kulturjournalisten Lis Hellström Sveningson och Gudrun Nyberg, tillika redaktör och upphovskvinna för hela serien, "Hundra år i Göteborg". Övriga fackkunniga skribenter är Tomas Forser, Lena Fridell, Johan Franzon och Magnus Haglund.

***

På Scenen fick i december 2021 ett hedersomnämnande under utdelningen av Årets Göteborgsbok där författaren Gudrun Nyberg bland annat hyllades för sitt välskrivna och detaljerade språk och skickligt gjorda urval, väl disponerat bildmaterial och ämnesval som hakar i varandra på ett spontant sätt. Läs juryns hela motivering på Göteborgs Hembygsförbunds hemsida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På scenen : teater, dans, sång och musik
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »