Efter antibiotika: Om smitta i en ny tid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-02-17
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
185 x 122 x 9 mm
Vikt
154 g
SAB
Vna
ISBN
9789189139954
Efter antibiotika: Om smitta i en ny tid (häftad)

Efter antibiotika: Om smitta i en ny tid

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-02-17
39 129 Du sparar 90 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Antibiotikaresistens väcker vår oro. Det är inte konstigt - varje år dör hundratusentals människor runt om i världen på grund av infektioner av resistenta bakterier, och problemet växer. Är vi på väg mot en värld utan verksam antibiotika? Vad skulle en sådan postantibiotisk framtid i så fall innebära för mänskligheten?

I denna tvärvetenskapliga antologi diskuterar forskare med olika inriktningar människans sätt att förhålla sig till antibiotika. Med utgångspunkt i frågor som rör medicin, politik, kultur, kommunikation och arkitektur utforskar de antibiotikans historiska, sociala, ekonomiska och politiska dimensioner. Tillsammans visar de möjliga vägar till en levbar framtid som präglas av en mer hållbar relation till läkemedel, bakterier och socialt liv.

Boken ges ut i samarbete med Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Efter antibiotika: Om smitta i en ny tid
 2. +
 3. Tänkande maskiner: Den artificiella intelligensens genombrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänkande maskiner: Den artificiella intelligens... av Olle Häggström (inbunden).

Köp båda 2 för 78 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Efter antibiotika: Om smitta i en ny tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samhällsviktig information
  - (Västerås), 28 mars 2021

  Den här boken borde alla läsa. För sin egen skull och andras. Boken är 116 sidor och lättläst även för personer som inte är verksamma inom vård. Texten är lätt att hänga med i. Ett tips är att läsa sista sidorna först så man ser vilket område författaren är verksam inom. Det finns inga referenser angivna men jag tror boken finns i en längre version där de är uppskriva.

  Bokens olika kapitel är skrivna av personer som är verksamma inom olika områden som t ex apotekare, omvårdnad, etno... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner