När kunden är kung : effekter av en transnationell ekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2008-09-09
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Medarbetare
Svallfors, Maria (form)
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
430 g
SAB
Qad-a
ISBN
9789189140561

När kunden är kung : effekter av en transnationell ekonomi

Häftad,  Svenska, 2008-09-09
202
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människor lever idag i en verklighet där företag, kapital, varor, tjänster och arbetskraft flyter tämligen fritt över nationella gränser. Frihandelspolitik och avregleringar sägs skapa utveckling och befästa demokratiska värden. Men nyliberalismens inflytande innebär också en tilltagande kommersialisering av tillvaron.

Sociala relationer formas allt mer enligt konsumismens principer, med säljare och köpare. Allt kan förses med ett pris även människors kroppar. I den här boken studeras Östersjöregionen som transnationellt landskap. Karlskrona, Visby och Stockholm är viktiga nedslagsplatser, liksom Gdansk och Riga på andra sidan Östersjön. Här finns människor som måste hantera de utmaningar som en allt mer globaliserad tillvaro kräver. Många industriarbetare fruktar dagligen att deras jobb ska försvinna till låglöneländer.

Socialt utsatta tvingas ut i den informella ekonomin för att klara sin försörjning. Människor har ryckts upp från förutsägbarhet, stabila identiteter, kontinuitet och trygghet. Men mitt i denna nedrivning av gamla strukturer spirar försök att finna nya vägar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När kunden är kung : effekter av en transnationell ekonomi
 2. +
 3. Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ordnar sig : teorier om organisation och kön av Anna Wahl, Charlotte Holgersson, Pia Höök, Sophie Linghag (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Efter guldåldern : arbetarrörelsen och fordismens slut

  Håkan Blomqvist, Werner Schmidt, Lars Ekdahl, Mats Lindqvist, Samuel Edquist

  En grupp forskare inom Arioso-projektet skriver i här den svenska arbetarrörelsens och välfärdsprojektets historia. Man gör det mot en bakgrund av den s.k. fordismens/kapitalismens gyllene period född ur depression och världskrig och avlösta av 19...

 • AI, robotar och föreställningar om morgondagens arbetsliv

  Mats Lindqvist, Maths Isacson, Karin Hansson, Anna Dahlgren, Jerry Määttä

  Robotisering och utvecklingen av artificiell intelligens, AI, upptar en central plats i debatten om framtidens samhälle. Den tekniska förändringen kommer att påverka våra vardagsliv alltifrån hur fabriksgolvet organiseras till hur vi interagerar p...