Härkomst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2022-08-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Christine Bredenkamp
Originaltitel
Herkunft
Medarbetare
R. Acedo, Sara (form)
Dimensioner
206 x 144 x 30 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc
ISBN
9789189175907

Härkomst

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-17
263
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
1992 anländer den fjortonårige Sasa till Tyskland från det krigshärjade Jugoslavien. Med en mamma som är bosniak och en pappa som är serb tampas han med frågan om vad han själv är, när landet han växte upp i inte längre existerar. Nu ska han skapa sig ett liv i ett helt främmande land, om det tyska migrationsverket tillåter honom. Men först vill de veta var han egentligen kommer ifrån.

Härkomst är Sasa Stanisics prisbelönta försök att hitta ett annat sätt att förklara sin härkomst än det uppenbara: att vi alla är resultatet av en lång rad slumpmässiga händelser. Genom en lekfull blandning av genrer tar han ett nytt grepp om en av samtidens mest brännande frågor tills han leder oss in i en labyrintisk saga om förlorade och upphittade minnen. Och om drakar.

SASA STANISIC föddes 1978 och kom till Tyskland 1992. Härkomst är den fjärde av hans böcker som ges ut på svenska. Det är en av de mest uppmärksammade tyska romanerna de senaste åren och tilldelades 2019 Tysklands största litteraturpris, Deutscher Buchpreis.

CHRISTINE BREDENKAMP är uppvuxen i ett svensk-tyskt hem och började tidigt ägna sig åt skönlitterär översättning. Hon har översatt även de tidigare Stanisic-böckerna som givits ut på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Härkomst
  2. +
  3. Arturos ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arturos ö av Elsa Morante (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Härkomst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket viktig bok

    Boken gav mig en förståelse för vad som hände efter Tito i Jugoslavien. Problemen med att vara muslim i Bosnien vid den tiden blev också tydliga. Härkomsten var viktig. Författaren skidrade också hur det var att leva som flykting i Tyskland. Jag har upplevt hur det var, när flyktingarna från Balkan kom till Sverige, men jag kan bara se det ur mitt perspektiv. Boken gav mig ett annat perspektiv på hur det var att komma hit som flykting. Jag ser stora likheter mellan Sveriges och Tysklands flyk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sasa Stanisic