Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2023-10-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199248

Filippo, sicilianaren : en maffiaberättelse

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-10-21
198
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1985. På den italienska sydostkusten pågår ett krig mellan flera maffiafamiljer och dödstalen stiger. Filippo, medlem i Cosa Nostra, gör sin första runda i fängelset. Där träffar han Michele, närmaste man till en av de lokala familjernas boss. Den starka Filippo, som har en förmåga att koppla bort sina känslor, blir snart en garanti för Micheles överlevnad i fängelset.

Efter muck från fängelset flyttar Filippo till New York för att bistå med smuggling och distribution av narkotika. Han möter där sin första stora kärlek, men när problemen växer i Amerika kommer Michele med ett erbjudande han inte kan tacka nej till. Väl tillbaka i Italien blir Filippo alltmer indragen i familjen och dess affärer. Till slut måste han börja fundera över sin egen roll och när hans liv i New York gör sig påmint sätter en maktkamp igång, full med personliga intriger och ett hot om ett våldsamt slut.

Filipo, sicilianaren är Stefans skönlitterära debut och är en stark och spännande berättelse om den italienska maffian.

Stefan Lindgren föddes 1958 i Vingåker men tillbringade barndomen i Oxelösund. Han har bott och arbetat både i Rom och i London. Numera bor han i Stockholm och Lecce, Italien och arbetar som advokat. Filippo, sicilianaren är Stefans debutroman och det finns planer på uppföljare.

Det är många inblandade att hålla reda på, men Stefan Lindgren lyckas ändå göra de viktigaste, främst Filippo, till levande personer. /.../ Berättelsen innehåller en hel del våld, såväl skildrat som omtalat. Slutet kan nog bara ses som lyckligt från Filippos ståndpunkt. Historien är dock såväl spännande som relativt lättläst.
BTJ-häftet nr 20, 2023. Lektör Veit G:Son Berg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filippo, sicilianaren : en maffiaberättelse
  2. +
  3. Stad av drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stad av drömmar av Don Winslow (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Lindgren