Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2021-08-17
Förlag
Polaris Fakta
Medarbetare
Möllersten, David (red.) / Wadested, Sebastian (form) / Drevstam, Charlie (foto)
Dimensioner
243 x 155 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Qee
ISBN
9789189215535
Äpplen : trädet, frukten, musten (inbunden)

Äpplen : trädet, frukten, musten

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-17
209
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodling

Detta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must.

- Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute.

CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.

PRESSRÖSTER OM BOKEN:

"En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp

"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen

"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst

"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äpplen : trädet, frukten, musten
  2. +
  3. Det godaste äpplet växer nära dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det godaste äpplet växer nära dig av Eva Gustavsson (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »