Moderfloden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2022-12-01
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189484986

Moderfloden

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-12-01
259
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är sent sjuttiotal i Stockholm när Sunniva möter den äldre Jaak och blir förälskad. De blir snart ett par och strax före jul reser de tillsammans till Warszawa. På den långa tågfärden genom snöoväder och mörker samtalar de om sig själva och sin historia. Sunniva får en helt ny inblick i hans värld, och det Estland som han tvingats lämna.

Ett par år senare har Sunniva och Jaak en liten dotter, och Sunniva lyckas övertala Jaak om att de ska åka till Tallinn tillsammans, så hans mor får träffa sitt barnbarn. Hon möter både Jaaks hemland och släkt, och en stark vänskap kommer att växa fram mellan Sunniva och hennes svärmor.

Moderfloden är en fängslande roman om kärlek, mord och flykt i en miljö där desperationen är stark och känslorna överväldigande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Moderfloden
 2. +
 3. Innan spåren växer igen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan spåren växer igen av Ann Thörnblad (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Moderfloden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  Conrad, 30 april 2023

  Moderfloden är en gripande roman, som handlar om ett förälskat par som i slutet av sjuttiotalet reser till Warszawa, och under resans gång drabbas av ett väldigt snöoväder. I mörker och kyla reser de genom det nersnöade landskapet bakom järnridån, en färd som också är en resa tillbaka i tiden, till mannens förlorade Estland och till det mord som för honom blev lika dramatiskt som själva kriget och den påföljande ryska ockupationen.

  Boken för tankarna till något som den norske förfat... Läs hela recensionen

 2. I vinternatten rinner floden Emajogi
  Hjortronhyllan, 19 mars 2023

  Boken inleds med en spännande berättelse om Sunniva som får jobb som vikarie och förälskar sig i Jaak - en charmerande man med estniska rötter. Handlingen utspelar sig till stor del på två tågresor till och från Warszawa i decembersnön, men tyvärr fastnar både tåget och berättelsen där. Boken fylls ut med återblickar och historier som söker ett karaktärsdjup, men som inte riktigt lyckas förmedla det önskvärda för mig.

  Moder Floden är en roman som utforskar en romans, men jag känner m... Läs hela recensionen

 3. Drömlik
  April Snøfrid , 11 februari 2023

  Oerhört rikt beskrivande av familjerelationer och individer på tvärs av generationer och levda liv. Vacker historia, om främmandeskap samt att tillhöra. Rekommenderar.

Visa alla 3 recensioner