Fyra rum för integration : inspirationsbok om lyckad inkludering och etablering av utrikesfödda (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-05-21
Förlag
Kunskapshuset Förlag
SAB
Ohdi
ISBN
9789189547209

Fyra rum för integration : inspirationsbok om lyckad inkludering och etablering av utrikesfödda

Häftad,  Svenska, 2024-05-21
248
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
För att uppnå en lyckad integration och etablering av nyanlända behövs en ömsesidig vilja hos människor att umgås över kulturgränserna. Att lära sig språket, att utbilda sig, att engagera sig i ideella föreningar för bättre socialisation, att ha ett jobb och bli självförsörjande är viktiga komponenter för integration. Det är de fyra rummen - klassrummet, omklädningsrummet, fikarummet och hjärterummet - som har stor betydelse för att involvera nyanlända i det svenska samhället. Och alla kan hjälpa till, även du.

FYRA RUM FÖR INTEGRATION - Inspirationsbok om lyckad inkludering och etablering av utrikesfödda bygger på författaren Kadir Merals egna erfarenheter från sin integrationsresa samt tidigare forskning och studier på området. Med konkreta förslag redogör han för vad de olika aktörerna i de respektive rummen behöver göra för att vi bättre ska lyckas inkludera och etablera de nyanlända i vårt samhälle.

Kadir Meral, född 1978, kom till Sverige från en kurdisk by i Turkiet på 90-talet till Dalarna. Efter 15 år som gymnasielärare arbetar han idag med integrationsfrågor, stand-up och skriver krönikor. Boken bygger på hans egna erfarenheter från sin integrationsresa samt tidigare forskning på området. Han bor i Kungälv med fru och två barn.
Visa hela texten

Fler böcker av Kadir Meral

  • Pojken som följer sin skugga

    Kadir Meral

    I Pojken som följer sin skugga träffar vi tonårskillen Memo som flyttar från en kurdisk by till förortens segregation utanför Göteborg. Föräldrarna som är analfabeter har stora förväntningar på sin äldsta son, de vill att han ska läsa på universit...

  • Mullbärsträdet i Aleppo

    Kadir Meral

    Under en olycksdrabbad flykt från kriget och jihadisterna i Syrien flätas två människoöden samman. Tareq har förlorat hela sin familj i ett bombanfall, och yezidiska Zahra har flytt från en fångenskap hos IS som sexslav. Som två skärvor av krigets...