Sexualiteten efter övergrepp : hitta tillbaka till lusten och tryggheten efter trauma (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2023-04-26
Förlag
Ordberoende Förlag
Originaltitel
Ja
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
182 g
SAB
Vndp
ISBN
9789189690202

Sexualiteten efter övergrepp : hitta tillbaka till lusten och tryggheten efter trauma

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-04-26
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sexualiteten är för många en oerhört viktig del av hälsan och välmåendet, och när den på något sätt blir skadad eller påverkad negativt - kan detta i sin tur påverka hela personens hälsa negativt.

Sexualiteten är en viktig del av livet för oss som människor, och väldigt viktig för många. Det är vanligt att en upplever sexuella problem efter att en blivit utsatt för sexuella övergrepp. Det kan variera från milda till svåra problem, men att sexualiteten kan påverkas negativt av ett sexuellt övergrepp är ett faktum. Bristen på kunskap, hjälp och behandling för sexualiteten efter övergrepp är också ett faktum, där många utsatta vittnar om att sexualiteten är en viktig del som glöms bort, både i vården som i samhället. Bland annat en studie som jag skriver om i boken, visar att sexualiteten sällan tas upp i behandlingen av utsatta, där sexualiteten även undviks att skrivas om i journalerna.

Många bär en bild av att en utsatt inte ska vilja ha sex, att sexualiteten inte är något viktigt. Den här boken ämnar att förändra det synsättet, för en hälsosam sexualitet är viktigt för mångas hälsa. Det handlar om rätten till den egna kroppen, rätten till den egna sexualiteten, rätten till att känna sig trygg i sig själv och sin sexualitet.

En hälsosam och trygg sexualitet bidrar dessutom till att en lättare kan sätta gränser och medvetenheten kring rätten att säga nej. Denna bok syftar även till att belysa rätten att säga ja. Rätten att känna lust och vilja, rätten att njuta i sin egen kropp. Denna bok vill visa dig som utsatt att det är okej att vilja utforska och hitta tillbaka till din sexualitet efter övergrepp. Din sexualitet är lika viktig som alla andras. För många är sexualiteten livsviktig, och den blir inte mindre viktig bara för att en blivit utsatt för övergrepp.

Recensioner

"Det är en finstämd bok som tydligt har en bejakande och hoppfull blick på livet och i synnerhet sexualiteten efter ett övergrepp. Men det är också författaren Anicia Sundström Erikssons egna personliga projekt, vilket präglar boken och gör den jordnära och lätt att tycka om. Huvudbudskapen är att det går att komma tillbaka efter ett övergrepp, få en god och hälsosam sexualitet, hitta njutningen och lusten och stärka förmågan att säga både ja och nej till sex. I Sexualiteten efter övergrepp varvas författarens förklarande och resonerande text med berättelser från personer som drabbats av sexuella övergrepp och som tagit sig vidare i livet."

"I det stora lämnar boken en bra känsla efter sig och jag är övertygad om att den kommer att uppskattas av alla som har, eller möter en person som har någon form av sexuella övergrepp med sig i livsbagaget." BTJ - Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexualiteten efter övergrepp : hitta tillbaka till lusten och tryggheten efter trauma
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sexualiteten efter övergrepp : hitta tillbaka till lusten och tryggheten efter trauma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som gav mig kunskap
    Tacksam!, 13 oktober 2023

    Bra att läsa om hur andra har reagerat på övergrepp. Hjälpt mig att förstå egna reaktioner. Hjälpt mig att se att det går att komma vidare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anicia Sundström Eriksson