Hunden : människans spegel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-03-09
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
591 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789189743809
Hunden : människans spegel (inbunden)

Hunden : människans spegel

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-09
216
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historien om människan och hunden började för mer än 15 000 år sedan. Under alla dessa år har människan förändrat hunden - utseendemässigt och mentalt. Generation för generation har det som en gång var en varg blivit till en mångfald av hundtyper som ska fylla en funktion; som vallhundar, jakthundar, boskapsvaktare, draghundar och inte minst sällskapshundar. Denna långa vandring tillsammans började därför att vi var lika, vi hade lätt att förstå varandra. Vi uttrycker känslor på ett liknande sätt och vi är beroende av att känna samhörighet med andra, människor som hundar. Gradvis anpassade hunden sig till ett liv tillsammans med oss människor. Men så började utvecklingen gå så fort att varken vi själva eller våra hundar har hunnit anpassa sig till de nya livsvillkoren. Från nomadiserande jägare till jordbrukare till moderna stadsbor har hunden fått vandra bredvid oss. Människans nya utmaningar och problem genom historien drabbar därför även hunden; precis som människor blir allt fler hundar allergiska, överviktiga, får diabetes och mentala problem. Hunden är i så måtto människans spegel. "Visa mig din hund och jag ska säga vem du är." I Hunden - människans spegel ger etologen Erik Wilsson en djuplodande och fascinerande insikt i hunden och människans gemensamma arv - från hundens domesticerande till den moderna hundägarens utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hunden : människans spegel
 2. +
 3. Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recept, tips och råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recep... av Pelle Holmberg (häftad).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hunden : människans spegel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Brilliant!
  Jenny Jonsson, 24 januari 2024

  Som ny hundägare har jag fått....oh, ca en miljon tips om ALLT om hund. Från folk som vill väl, jag förstår.

  Det har också involverat massa bok tips. Flertal som jag gått igenom, andra kikat i.

  Men den HÄR boken står i klass för sig! Beskriver kanske inte så mycket om exakt HUR. Men när man läser mer och förstår, så kommer 'hur' att dyka upp.

  Hur du och just precis din hund tacklar diverse hinder och frågor som kan/kommer att dyka upp.

  PS Har tysk schäfer... Läs hela recensionen

 2. Fantastiskt bra bok

  Att få ta del av Erik Wilssons enorma kunnande känns fantastiskt bra. Att hundhållande och dressyrmetoder förändras blev belyst på ett mycket bra sätt.

 3. En skatt!
  Stefan Hellström, 28 april 2023

  Alla som inte enbart tänker använda sin hund till att leka utan tänker att hunden på olika sätt skall utföra någon form av arbete under kontrollerade former, borde läsa den här boken! Här finns mycket tänkvärt för många. Författaren förmedlar kunskaper han har förvärvat under hela sitt yrkesliv som etolog och på sin fritid med jakt och hundar. Allt är grundat i vetenskap och fakta - varför det behövs kärlek och gränser! Köp och läs!

 4. Ett måste för hundintresserade
  Jonas Markström, 28 april 2023

  Äntligen en pedagogisk, överskådlig, lättförstådd bok kring hunden och dess mentalitet som fungerar och stimulerar både den som precis börjat med hundar och den mycket erfarne hundinstruktören. Boken bygger på fakta och forskning istället för en massa ogrundat tyckande. Den här boken borde ALLA hundintresserade läsa. Kan starkt rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner