Åsnesommar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2023-05-12
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Hanna Nordenhök
Originaltitel
Panza de burro
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
99 g
SAB
Hcek.01
ISBN
9789189759046

Åsnesommar

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2023-05-12
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  141
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det var juni och bara en dag sen vi slutat skolan för terminen men redan kände jag den där enorma tröttheten, lågmolnssorgen som tryckte över huvudet." Den tioåriga berättaren och hennes bästa vän Isora upptäcker världen på sitt sätt. De hör till den bofasta befolkningen på vulkanön Tenerife, de som serverar turisterna och städar efter dem på hotellen. När sommaren kommer lägger sig ett lågt, kvävande molntäcke över alla som inte har råd att bo vid stränderna. Livet blir trögt, stillastående, folk tappar både humöret och förståndet. De två flickorna vaktar sina hemligheter och slukar allt av världen som de kommer åt i sin inskränkta, pantade by, där skvaller och vidskepelse markerar gränserna medan gymnasiekillar, bantningstips och dickpics tränger sig på utifrån.

Andrea Abreu är född 1995 på Tenerife, Kanarieöarna. Åsnesommar, hennes debutroman, blev en stor succé i Spanien 2020. Den är grov i mun, drastisk och respektlös, skriven på en färgstark kanarisk slang som Hanna Nordenhöks översättning skänker liv och kropp.

". . . en på samma gång rå och poetisk barndomsskildring som inte liknar någon annan ( . . . ) Det här är en makalöst fin debut, början på ett stort författarskap, och Hanna Nordenhöks översättning från originalets kanariska slang är ljuvligt uppfinningsrik och njutbar att läsa." Yukiko Duke, Svenska Dagbladet.

". . . som att kliva in i en helt nytt universum ( . . . ) Och relationen mellan de två flickorna innehåller både beundran och avund men också ett sexuellt experimenterande. De där hemliga kroppsliga undersökningarna som jag ibland undrar om vår curlande, kontrollerande samtid möjligen handspritat bort? I Åsnesommar finns de grälla färgerna och kroppslukterna kvar. Det är underbart." Nina Asarnoj, Kulturnytt, P1.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åsnesommar
 2. +
 3. Utrota varenda jävel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utrota varenda jävel av Sven Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrea Abreu