Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
20
Utgivningsdatum
2012-07-13
Upplaga
1
Förlag
Svenska Institutet för Sorgbearbetning AB
Dimensioner
210 x 145 x 3 mm
Vikt
70 g
ISBN
9789197479677
När brustna hjärtan läker : en introduktion till sorg och sorgbearbetning (häftad)

När brustna hjärtan läker : en introduktion till sorg och sorgbearbetning

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-07-13
44
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Tiden läker alla sår." "Var stark för barnens skull." "Livet går vidare." Klyschorna kring sörjandet är många, men fungerar sällan. Uppmuntrande kommentarer och goda råd, trots att de sägs i all välmening, är oftast till liten hjälp. Att släppa taget och gå vidare är ett vanligt råd, men skulle vi inte göra det om vi visste hur?

Att känna sorg när man är med om en förlust är normalt och naturligt. Oftast förknippar vi sorg med dödsfall, men sorgereaktioner kan utlösas av en rad olika förluster och förändringar. Skilsmässor, separationer, flytta, husdjurs död, förlust av tillit och trygghet är bara några exempel på olika händelser som kan utlösa sorg.

Samtidigt som sorg är naturligt finns det många vanliga missuppfattningar om hur man ska hantera förluster. Dessa föreställningar är så vanliga att de flesta av oss känner igen dem.

- Var inte ledsen
- Var stark (för andras skull)
- Sörj i ensamhet
- Tiden läker alla sår
- Ersätt förlusten
- Håll dig sysselsatt

Att tiden läker alla sår är ett exempel på en myt som får oss att tro att vi kommer att må bättre bara vi låter tiden gå. Tid behövs för läkning, men det är vad du gör under tiden som avgör om du får läkning eller inte.

"Jag hade gått flera utbildningar och arbetat med många klienter innan jag upptäckte sorgbearbetningen. Jag kunde inte ana vilken skillnad den skulle göra, både för mig personligen och i mitt arbete med människor. Sorgbearbetning är en varm och kärleksfull metod som samtidigt är oerhört effektiv. Jag rekommenderar den av hela mitt hjärta."
- Elizabeth Gummesson, professionell coach, krishanterare och författare

Skriften är författad av Anders Magnusson, VD och grundare av Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Anders är utbildad vid The Grief Recovery Institute i USA och får som en av nio i världen certifiera andra i metoden Programmet för Sorgbearbetning. Han utbildar psykologer, diakoner, sjukvårdspersonal och andra som möter sörjande, samt gästföreläser på högskolenivå och arbetar bl.a. med rehabilitering av långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När brustna hjärtan läker : en introduktion till sorg och sorgbearbetning
 2. +
 3. Sorgbearbetning: Ett Handlingsprogram För Känslomässig Läkning Vid Sorg efter dödsfall, Separationer Och Andra Förluster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sorgbearbetning: Ett Handlingsprogram För Känsl... av John W James, Russell Friedman (häftad).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När brustna hjärtan läker : en introduktion till sorg och sorgbearbetning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En skrift som jag kunde känna igen mig i. Var för mig...
  Patrick, 4 oktober 2013

  En skrift som jag kunde känna igen mig i. Var för mig en ögonöppnare. Gav mig en förståelse kring mina reaktioner och omgivningens bemötande. Ser också att det jag gjort inte fungerade. Köpte därefter boken Sorgbearbetning av John W James och Russell Friedman som gav mig konkreta verktyg att bearbeta min sorg - verktyg som helt klart fungerat!

 2. Tunn liten bok med klämkäcka råd. Det är usch och fy...
  Rosetta, 17 juni 2013

  Tunn liten bok med klämkäcka råd. Det är usch och fy att döva sorgen med mat, dryck, shopping, för mycket träning med mera med mera. Tala då om hur man ska fylla det oändliga tomrummet efter en älskad närstående!!! ge åtminstone ett tips! Nej, det här sorgeinstitutet verkar vara en ganska ytlig och oseriös affärsverksamhet!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Magnusson

 • Resa mot det oundvikliga : en personlig berättelse om ALS

  Anders Magnusson

  Jag önskar ofta när jag lägger mig att jag ska vakna och upptäcka att allt bara är en jävla mardröm. Men det händer aldrig. Ibland är sorgen så djup och bottenlös att jag inte vet hur jag ska ta mig upp igen, men konstigt nog gör jag oftast det. D...

 • Göteborgsbilder

  Anders Magnusson

  Väl tilltagna bilder från ett svunnet Göteborg, tidigare publicerade i de fem första utgåvorna av Göteborgsalmanackan (2002-2006) som nu samlats i bokform med kompletterande bilder och reviderade texter. Sidorna domineras av bilder tagna kring 180...