Vilda knoppar : en blomsterbok om skönheten före (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2006-07-01
Upplaga
1
Förlag
Naturpedagogen Förlag & Utbildning
Medarbetare
Rapp, Anders (foto)
Dimensioner
215 x 152 x 12 mm
Vikt
375 g
SAB
Uf.07-c
ISBN
9789197567244

Vilda knoppar : en blomsterbok om skönheten före

Inbunden,  Svenska, 2006-07-01
180
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Välkommen till en blomstervandring i knopparnas värld!
Möt blåsipps- och tussilagoknoppar då våren börjar spira. Njut av sommarens alla runda, avlånga, veckade och vridna överraskningar. Och beundra ängsväddens och klockgentianans sena knoppar i hösttider.
"Vilda knoppar" är en poetisk blomsterbok med örter fotograferade i knopp och blom - en flora i vilken knopparna den här gången får spela huvudrollen!
Boken berättar om knoppars biologi och användning och här finns också en lättsam presentation av varje art. Läs om märkliga och fascinerande företeelser i vår svenska flora.
Hur kan det komma sig att vissa knoppar aldrig öppnar sig? Varför åt en del vitsippsknoppar förr? Vilken ört steg upp samtidigt som Carl von Linné? Och vilken blommar sover under en mörka tjärnens vattenspegel?

"Vilken rolig idé! Att fotografera vilda blommor innan de slagit ut. De flesta växter har ju nämligen ett helt annat formspråk som knopp än som blomma ... underfundiga små dikter till varje blomknopp. Dikter som när de är som bäst för tankarna till Bo Setterlinds naturlyrik ... Läs, titta, njut!" (Nerikes Allehanda)
"En bok att glädjas åt" (SIA)
"En bok som passar att ta med sig som gå-bort-present istället för riktiga blommor" (Aktivt skogsbruk)

Anders Rapp är naturfotograf, författare och naturpedagog och har författat flera naturböcker, bl a Trädens knoppar och Året-runt-floran. Han har också skrivit "Nyfiken på geologi - guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap" - även den en bok som vänder sig till den breda allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilda knoppar : en blomsterbok om skönheten före
  2. +
  3. Ut i Sveriges Flora: våra vanligaste vilda växter i färg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ut i Sveriges Flora: våra vanligaste vilda växt... av Ingvar Nordin (häftad).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »