Stjärnstoft (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2016-04-19
Förlag
Akfeo förlag
Illustratör/Fotograf
Jenny Magnusson
Dimensioner
224 x 154 x 8 mm
Vikt
230 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789197796514
Stjärnstoft (inbunden)

Stjärnstoft

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-04-19
219
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I april 2016 utkommer Christina Säll-Thuressons diktsamling STJÄRNSTOFT på Akfeo Förlag.
Barnets ensamhet och dess många frågor inför tillvaron är ett av flera teman som genomsyrar boken liksom relationen med hennes pappa och rädslan för att bli övergiven. Glimtar från barndomen blandas med den mogna kvinnans upplevelser av vänskap, kärlek, glädje, uppbrott, sorgen inombords, konflikter och försoning, stunderna vid stranden, i Paris. Eller vardagliga händelser som fastnat i minnet, som när mormor gjorde äppelmos. I en filosofisk betraktelse skildras trauman och lyckostunder som formar ett liv. Naturupplevelser vävs ibland in eller skapar egna metaforer som i dikten Höstglöd:

Daggen i det bleka gräset ler
med slutna ögon
De dova stegen
för länge sedan försvunna
rasslar i löven

Dikterna är ofta uppbyggda som scener där den yttre världens händelser och rekvisita möter den inre monologen i ett samspel. De har en fin rytm som anpassas till texten och de lämpar sig väl för högläsning. En diktsamling som tål att läsas flera gånger och med ett innehåll som läsaren kan knyta an till utgående från egna livserfarenheter.

Boken har en vacker framsida där en ensam flicka står på ängen i natten och kastar upp stjärnor mot himlen från sitt förkläde. Bilden är gjord av Jenny Magnusson, som också illustrerat fem av dikterna.

Christina Säll är skådespelare, regissör och bosatt i Linköping. Hon har flerårig erfarenhet av barn- och ungdomsteater och har arbetat med egen produktion av barnteater i radion och som dramalärare. Christina Säll har också producerat och regisserat sommarteatrar och fick ABF:s Kulturpris 1999.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stjärnstoft
 2. +
 3. TRAPPSTEG - Dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt TRAPPSTEG - Dikter av Martin Tobias Lithner (storpocket).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stjärnstoft. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Känslosam
  Alexandra, 21 december 2020

  Lyckliga stunder i livet och dramatiska händelser skildras på ett sätt som berör. Metaforer förekommer och berikar läsupplevelsen. Passar även bra att läsas högt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Säll

 • Ett år med Jackie

  Christina Säll

  Livet är ett härligt äventyr, särskilt för en liten hund med upptäckarglädje. Jackie upplever dofterna i naturen på våren, mjukheten i den lilla fjärilens vinge på sommaren, härliga lövhögar på hösten och den stora besvikelsen när snögubben, den b...