Stjärnstoft (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2016-04-19
Förlag
Akfeo förlag
Illustratör/Fotograf
Jenny Magnusson
SAB
Hc.03
ISBN
9789197796514
Stjärnstoft (inbunden)

Stjärnstoft

Inbunden Svenska, 2016-04-19
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I april 2016 utkommer Christina Säll-Thuressons diktsamling STJÄRNSTOFT på Akfeo Förlag.
Barnets ensamhet och dess många frågor inför tillvaron är ett av flera teman som genomsyrar boken liksom relationen med hennes pappa och rädslan för att bli övergiven. Glimtar från barndomen blandas med den mogna kvinnans upplevelser av vänskap, kärlek, glädje, uppbrott, sorgen inombords, konflikter och försoning, stunderna vid stranden, i Paris. Eller vardagliga händelser som fastnat i minnet, som när mormor gjorde äppelmos. I en filosofisk betraktelse skildras trauman och lyckostunder som formar ett liv. Naturupplevelser vävs ibland in eller skapar egna metaforer som i dikten Höstglöd:

Daggen i det bleka gräset ler
med slutna ögon
De dova stegen
för länge sedan försvunna
rasslar i löven

Dikterna är ofta uppbyggda som scener där den yttre världens händelser och rekvisita möter den inre monologen i ett samspel. De har en fin rytm som anpassas till texten och de lämpar sig väl för högläsning. En diktsamling som tål att läsas flera gånger och med ett innehåll som läsaren kan knyta an till utgående från egna livserfarenheter.

Boken har en vacker framsida där en ensam flicka står på ängen i natten och kastar upp stjärnor mot himlen från sitt förkläde. Bilden är gjord av Jenny Magnusson, som också illustrerat fem av dikterna.

Christina Säll är skådespelare, regissör och bosatt i Linköping. Hon har flerårig erfarenhet av barn- och ungdomsteater och har arbetat med egen produktion av barnteater i radion och som dramalärare. Christina Säll har också producerat och regisserat sommarteatrar och fick ABF:s Kulturpris 1999.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stjärnstoft
  2. +
  3. Jenny Häggs mamma solar brösten i sovrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jenny Häggs mamma solar brösten i sovrummet av Ida Säll (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stjärnstoft