Boel får en boll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boel och Tore (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2014-05-30
Upplaga
1
Förlag
Landskrona Vision AB
Originaltitel
Boel får en boll
Illustratör/Fotograf
Helena Davidsson Neppelberg
Dimensioner
185 x 175 x 5 mm
Vikt
84 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197886000

Boel får en boll

Häftad,  Svenska, 2014-05-30
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är gjord av illustratören och författaren Helena Davidsson Neppelberg. I boken finns illustrationer ovanför texten hur man tecknar orden i texten med TAKK - Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation.
Handlingen är enkel och inga svåra ord förekommer. Bara de för texten bärande orden tecknas. Böckerna passar bra för många, bland annat för de som är nybörjare på tecken, de som behöver enkla historier med tydliga bilder och även för nyanlända barn som behöver träna läsning och använder tecken som en bro till det svenska språket.
Så här tyckte Bibliotekstjänsts lektör Eva Lexell Törnblom om Boel får en boll: Boel, Tore och mamma kastar boll. Men morfar är inte beredd och när bollen hamnar i tårtan blir han arg och sparkar iväg den. Men hunden hämtar bollen och de leker vidare. Liksom i originalboken är utgångspunkten att ge en lustfylld och spännande läsupplevelse om känslor till barn som har stora svårigheter med språk och kommunikation och berättelsen förmedlas i lätt uppfattade bilder, en mening per sida samt TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Båda böckerna finns också som animerad film med tecken. Man kan tycka att boken är väl enkel, men för målgruppen fyller den väl sitt syfte och jag tycker att Helena Davidsson Neppelberg lyckas skapa mycket innehåll tack vare sin skickliga illustratörskonst. Pedagogen kan finna utgångspunkt för prat om känslor, färger, hur man kan leka tillsammans, födelsedagar, familj, husdjur och mycket mer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boel får en boll
  2. +
  3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Davidsson Neppelberg