Vad sjunger Ted Gärdestad om? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2017-06-08
Upplaga
1
Förlag
Pers värld AB/Författarens Bokmaskin
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
636 g
SAB
Ijz Gärdestad, Ted,Ijz Gärdestad, Kenneth
ISBN
9789197981200

Vad sjunger Ted Gärdestad om?

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-06-08
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skir grönska spirar i solljuset utanför mitt fönster. Himlen är molnfri. Nyutslagna blommor doftar, fåglar kvittrar och kvällen är ljum.
Det är försommar 1972 och snart sommarlov tänker jag hastigt, när jag för allra första gången får höra Ted Gärdestad på radion i köket. Han sjunger "Snurra du min värld" och jag blir omedelbart förtrollad av de suggestiva gitarrackorden, den aningen vemodiga melodin och Teds ljusa, friska röst.
Blixtsnabbt blir han min stora idol. Jag blir helt uppslukad av den värld av blåa vikar, brunbrända flickben och försiktiga leenden som kommer till uttryck i Kenneth Gärdestads texter. Texter som också kryddas med existentiella tankar om vår värld, och med känsliga skildringar av kärlekens böljande landskap av hisnande lycka och smärtsamma nederlag.
Ted är inte bara en fantastisk låtskrivare och sångare. Lika mycket är han - precis som sin bror Kenneth - en känslig, begåvad och godhjärtad kille som verkar göra allt för att behandla sin värld väl.
I den här boken försöker jag dela med mig av min fascination för Ted och Kenneth Gärdestads musik. Här finns bland annat spännande texttolkningar, en presentation av "Gärdestadeologin", intervjuer med "Harpo" och några andra musiker runt Ted, mer om Kenneth Gärdestad, hur Teds och hans låtar kom till, fotografier, originaltexter och lite kuriosa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad sjunger Ted Gärdestad om?
 2. +
 3. Brev 1902-1924

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev 1902-1924 av Evert Taube, Pia Schmidt De Graaf (inbunden).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad sjunger Ted Gärdestad om?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen, inte på väg utan i hamn
  Tobi, 17 mars 2015

  På wikipedia kan jag läsa om Ted Gärdestads uppväxt i Sollentuna, om hans karriär som ung musiker och hans omfattande produktion. Om hans högst personliga känslor och tankar står dock inget skrivet. Nu har äntligen Per T Ericsson kommit i hamn och i en fantastisk bok presenteras vad som låg bakom alla slagfärdiga texter och trallvänliga musikaliska slingor. Intervjuer med nära vänner till Ted varvas med djupdykningar i och analyser av bröderna Gärdestads digra musikaliska guldgruva. Boken ge... Läs hela recensionen

 2. Härlig läsning!
  Joel Berg, 16 december 2014

  När "Vad sjunger Ted Gärdestad om" hamnade i min hand visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Visst gillar jag musiken och visst har jag sjungit med i texterna till klassiker som "Jag vill ha en egen måne" och "Sol, vind och vatten", men det var ungefär så långt som sig mitt intresse för denna artist kunde sträcka sig. Trodde jag. Genom bokens bredd och fina blandning av textanalys, information om Ted och musikerna runt honom, fantastiska bilder och kuriosa, växte och fördjupades... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Per Th Ericsson

 • En sekund för sent och andra hisnande historier

  Per Th Ericsson

  Välkommen in i mitt berättarland! Hoppa på i farten och spänn fast säkerhetsbältet, för bokstävarena och orden kommer att ta dig med på en sann, stormig och variationsrik odyssé genom tid och rum. Vi rör oss från obehagliga incidenter ombord på en...