Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2021-03-26
Upplaga
1
Förlag
Walab Förlag
Dimensioner
205 x 160 x 13 mm
Vikt
355 g
SAB
Nccez Sundsvall
ISBN
9789198058543
På plats i Sundsvall (häftad)

På plats i Sundsvall

Häftad Svenska, 2021-03-26
205
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Visste du att Elvira Madigan gjorde sin sista föreställning i Sundsvall, att Muhammad Ali boxats i staden och att en bombliga sprängt ett hål i utsiktstornet på Norra berget? Stämmer det att kullagret uppfanns i Sundsvall, var det en rysk ubåt som siktades i Sundsvallsbukten och varför blev diamantfebern på Alnö så kortvarig?

År 2021 fyller Sundsvall 400 år. När stadens historia skrivs präglas den ofta av träpatronernas storhetstid och Sveriges största brand. Det är spännande händelser som förtjänar att uppmärksammas, men Sundsvall är betydligt mer än så.

I På plats i Sundsvall visar Daniel Waluszewski vägen till 250 händelser som har inträffat i Sundsvall. Vissa har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, medan andra inte har fått någon betydelse alls. Med hjälp av kartorna kan läsaren hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig.

Daniel Waluszewski är uppvuxen i Sundsvall och har tidigare skrivit två historiska romaner som utspelar sig i staden, och flera faktaböcker för barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På plats i Sundsvall
  2. +
  3. Alla mina steg : en kärleksförklaring till löpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla mina steg : en kärleksförklaring till löpning av Joanna Swica (kartonnage).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Waluszewski