Duktig eller död : en ledares självbekännelse eller jakten på självkärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2013-08-19
Upplaga
1
Förlag
Human Dignity
Dimensioner
182 x 132 x 25 mm
Vikt
383 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198065206
Duktig eller död : en ledares självbekännelse eller jakten på självkärlek (inbunden)

Duktig eller död : en ledares självbekännelse eller jakten på självkärlek

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-19
270
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
- Vem är du? frågar jag förvånat, och jag inser att
denna varelse vet jag inte ett dyft om. Jag har aldrig
sett en sådan underlig person tidigare. Han står där
liten kort tjock i blåställ och tittar på mig med stora
blå ögon.
- Jag är du, svarar han.
Jag får ett obehag svepande igenom mig och ett illamående i halsen som liksom fastnar samtidigt som jag vill värja mig och skrika att han har fel, att vi inte på
något vis har något med varandra att göra, men jag vet
att det är bara min rädsla och ingenting annat så jag
provar istället att säga:
- Jaha, är du jag?

Det var en tisdag vill jag minnas, på ett lunchföredrag på ett av stadens hotell. Jag såg en man på scen, iklädd kostym. Han berättade om den verksamhet han var ledare för och dess expansion. Han pekade med hela vänster arm i en tydlig riktning och pratade om företagets framtida omsättningsökningar. Jag kunde se, att han var övertygad till hälften, medan hans mage och kropp sa något helt annat. Jag fick en tydlig känsla av att den här mannen längtade till något större, men att han inte riktigt kunde ta sig dit.

Annika Sundbom Åström

Annika lever med man och barn i den gamla vackra
grosshandlarvillan Högvalla, i Sollefteå, där hon också tar emot sina kunder och kursdeltagare. Hon
är en samhällsutvecklare med ledarutveckling
och grupputveckling som specialitet. Hon har en bakgrund som intensivvårdssjuksköterska, lärare
i försvaret och med flera stora lyckosamma samhällsaktioner i bagaget. Hon har en gedigen erfarenhet av hur man leder människor till att nå ett kommunikativt samspel och att med lust som drivkraft nå gemensamma mål. Med sin skarpa förmåga att förstå hur människan fungerar blandat med en välutvecklad intuition och känslighet för emotioner och relationer, arbetar hon med kunder på alla tänkbara nivåer, alltifrån FN, nationella företag till privatpersoner. Med stor humor, en enkel, självklar kärleksfullhet och en fängslande energi, kan hon locka en grupp att gå från konflikt till lustfylld gemenskap och befria människor ur sina tanke- eller känslomässiga begränsningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Duktig eller död : en ledares självbekännelse eller jakten på självkärlek
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Duktig eller död : en ledares självbekännelse eller jakten på självkärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Träffsäker och konkret vägledning
  Helena, coach och rådgivare, 22 september 2021

  Jag har läst den här boken flera gånger med stor behållning och även lyssnat på ljudboken, som nyligen släppts. Jättefin och konkret vägledning, om man gillar att jobba med sin egen utveckling och få bukt med de motstånd som emellanåt sätter sig som stopp i processen (kallas delpersonligheter i boken, om jag minns rätt). Rekommenderar varmt!

 2. Underhållande och lärorikt om mänsklig utveckling!
  Mathilda, 21 september 2021

  Älskar denna bok! Jag har läst denna Annikas första bok "Duktig eller Död¿" flera gånger och upptäckt en massa nytt varje gång, vilket gör att jag uppskattar den extra mycket. Den ger nya perspektiv på livet och framförallt på mig själv genom en blandning av oerhört tillgängliga förklarande teoretiska passage och känslomässigt medryckande, beskrivande exempel och dialoger där en får följa med i författarens upplevelser av olika delpersonligheter och deras utveckling--ett för mig tidigare nytt... Läs hela recensionen

 3. Duktig eller död : eller något där mittemellan
  Hanna, 24 november 2014

  Har tidigare hört positiva omdömen om författaren som föreläsare. Jag har själv aldrig hört henne föreläsa. Boken kändes konstig och som om något fattades i innehållet. Har man hört henne föreläsa, så kanske upplevelsen av boken blir annorlunda, när man har helheten och bakgrundskunskapen. Det kändes stundtals i boken som om författare tog för givet att man redan inledningsvis hade hennes synsätt.
  Jag antar att hon har delat med sig av sig själv och att det på det sättet blir självutlämna... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Annika Sundbom Åström

 • Betraktelser samtal och drömmar

  Annika Sundbom Åström

  Vad händer när även baksidestexten till min nästkommande bok är skriven? Bara tanken gav mig direkt en spänning i tänderna, näsborrarna vidgades en aning och ett litet lätt tryck uppenbarade sig i min bröstkorg. Att skriva en hel massa böcker, om ...

 • Do or die : confessions of a leader or the pursuit of Self-love

  Annika Sundbom Åström

  De flesta människor består av mängder av delpersonligheter, olika motsatser som ofta arbetar i skift. Kanske är du en person på jobbet och en annan hemma. Det kan hända att du ena dagen är fast besluten att börja träna och bli en hälsosam person, ...