I rikets tjänst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 5)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2014-10-23
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
609 g
SAB
Hc
ISBN
9789198131550

I rikets tjänst

(46 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-10-23
257
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Året är 1984. Vad hände före Estonia - före ubåtskränkningarna - innan Palmemordet? Följ med till sommaren 1984, året då det kalla kriget i världen når bristningsgränsen. Palme är tillbaka som statsminister. På andra sidan Atlanten har Ronald Reagan vunnit presidentvalet. Stora satsningar görs på underrättelsetjänsterna på båda sidor järnridån.

Anton Modin är 18 år. Han gör militärtjänst som attackdykare på Kustjägarskolan. Livet leker. Han är stark, svårigheter inspirerar honom och ingen utmaning känns för stor. Då börjar saker hända. Hans stora önskan att bli något, någon av betydelse, för en plötslig vändning i juni 1984 när han oväntat får sparken. Hans värld rasar samman och hans möjligheter att visa att han duger försvinner. Då dyker Chris Loklinth, en man i 35-årsåldern, upp i kulisserna. Han är chef på SSI:s inrikesavdelning, Byrån kallad, som skyddar Sveriges inre säkerhet - en hemlig militär enhet med långt större befogenheter än Säpo. Loklinth vill värva Anton Modin till sin avdelning för våta uppdrag - Black Ops.

Anton Modin - i rikets tjänst är den femte boken i serien med nyckelromaner om det kalla kriget, skrivna av experten på området, Anders Jallai. Boken är en fristående fortsättning och en lämplig introduktion till underrättelseoperatören Anton Modins liv och äventyr. Ett livsöde som ska komma att förändra den svenska samtidshistorien i grunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I rikets tjänst
 2. +
 3. Bilderbergmötet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilderbergmötet av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I rikets tjänst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande, spännande men inte så välskriven
  Per Magnusson , 15 februari 2016

  Boken har ett stort värde i författarens spekulationer kring den dolda underrättelsetjänsten och hur Sverige fungerade under 80-talet. Det som drar ner är hans personbeskrivningar och de dialoger som förs i boken. Utvecklas dialogerna och att personerna beskrivs mer realistiskt så skulle boken vara värd fyra stjärnor.

 2. Jättespännande läsning
  Mikael Drakenberg, 10 mars 2015

  Vill du läsa en bok i deckarformat, men samtidigt få förståelse för hur underrättelsetjänst fungerar då kan jag varmt rekommendera denna spännande bok. Den har en direkt koppling till de föregående böckerna som Anders Jallai skrivit om Anton Modin.

 3. Inte riktigt Hamilton....
  Torbjörn, 21 januari 2015

  Känns mäkta osannolikt att en tonåring som inte ens gjort färdigt sin GU som A-dyk skulle handplockas av en enhet som SSI och samarbeta med CIA som operatör med sk "våta jobb" på schemat....kanske mer ett uttryck för författarens egna drömmar från ett förflutet som kustjägare!?

  Tar flera år för en specialförbanssoldat i Sverige att bli klar med sin utbildning och det är efter att den grundläggande utbildningen är klar....

  Huruvida Frimurarna och Sällskapet skulle som "hemlig... Läs hela recensionen

 4. Bra bok.
  Pelle L, 17 december 2014

  Jallai har snillrikt påbörjat en essä om Anton Modin. Nu vill vi bara få tomrummet uppfyllt de år som inte redan är täckta av AM:s bravader i tidigare böcker. Mer spänning att hoppas på. Ser fram emot nästa!

 5. Spännande miljö av en väl insatt författare
  Hasse, 19 november 2014

  Boken mycket bra upplagd. Kul att läsa om hur Anton Modin började sin bana inom SSI. Har läst alla böcker av författaren och de blir bara bättre och bättre. Väntar med spänning på nästa bok.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai