Vad är ett barn? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2014-03-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mirando
Översättare
Ida Andersen
Originaltitel
Che cos'è un bambino?
Dimensioner
324 x 242 x 9 mm
Vikt
534 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198139624
Vad är ett barn? (inbunden)

Vad är ett barn?

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-03-14
131
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En ömsint och rolig bilderbok om likheter och skillnader människor emellan, om att kunna höra havet i en snäcka, om att växa upp och bli stor. Titelns skenbart enkla fråga väcker överraskande tankar; "Vad är ett barn?" är en bilderbok att läsa tillsammans ur och fundera högt kring. »Barn har små händer, små fötter och små öron, men det betyder inte att deras tankar är små«, skriver Beatrice Alemagna bland annat.

Boken har ett ovanligt generöst format och de färgstarka illustrationerna före ställer barn i olika ögonblickssituationer en pojke som upptäcker mönstret i en fallande snöflinga, en annan som badar skumbad, får schampo i ögonen och skriker högljutt, en flicka som just somnat och börjat drömma Bilderna, som är målade i blandteknik (gouash, krita, kollage), är fyllda av humor och stark medkänsla.

Beatrice Alemagna, född 1973 i Bologna, har under de senaste åren uppmärksammats med ett flertal internationella utmärkelser; Italian Andersen Prize as Illustrator of the year (2010), Special mention at the Bologna Ragazzi Award (2006) och Best Book Prize at Taipei Book Exhibition (2006) är några exempel. Hennes bilderbok "Vad är ett barn?" har översatts till ett flertal språk och sålts i stora upplagor. Både texter och illustrationer i Beatrice Alemagnas bilderböcker har en alldeles särskild poetisk ton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Beatrice Alemagna