Guds kärlek - En liten bok om en svår lära (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2017-05-15
Upplaga
1
Förlag
Reformedia
Översättare
Daniel Lundgren
Originaltitel
The Difficult Doctrine of the Love of God
Dimensioner
180 x 120 x 7 mm
Vikt
101 g
SAB
Ceaa
ISBN
9789198163193
Guds kärlek - En liten bok om en svår lära (häftad)

Guds kärlek - En liten bok om en svår lära

Häftad Svenska, 2017-05-15
121
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Är läran om Guds kärlek verkligen svår? Det menar D. A. Carson, som med sin engagerade stil lockar in läsaren i en rikare förståelse av begreppet: "Gud är kärlek." Genom att visa vad Bibeln faktiskt lär, leder han också läsaren till en större tilltro till Guds kärlek - och lägger samtidigt grunden för att vandra i kärlek till sin nästa.

Vi talar ofta om Guds kärlek. Men hur ofta funderar vi djupare över vad den faktiskt innebär? I denna bok hjälper Carson dig att ana höjden, bredden och djupet av Guds oerhörda kärlek, utan att samtidigt tumma på Guds helighet, allmakt och vrede. Johannes Leckström, ungdomspräst Älmhults församling och ordförande lundaföreningen Theofil

En fröjd att läsa! Istället för att börja i en "steriliserad, demokratiserad och framför allt sentimentaliserad" bild av Guds kärlek, tar Carson sin utgångspunkt i frågan vem Gud är. Utifrån detta beskriver han sedan kortfattat och precist det vackra mysteriet om Guds kärlek. En bok jag varmt rekommenderar till alla som inte nöjer sig med bekväma plattityder. Johnny Lithell, pastor i Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet

D. A. "Don" Carson är professor i Nya testamentet vid Trinity Evangelical Divinity School, en av världens större pastorsutbildningar med rötter i Swedish Evangelical Free Church. Tillsammans med Tim Keller är han initiativtagare till The Gospel Coalition, som förenar olika kyrkliga traditioner kring en evangelisk förståelse av tron.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guds kärlek - En liten bok om en svår lära
  2. +
  3. Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Gu... av Mats Selander (häftad).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna