London Walks 2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2015-03-30
Upplaga
1
Förlag
Storartad förlag
Medarbetare
Bjelvenstedt, Bosse (form) / Bjelvenstedt, Bosse (foto)
Dimensioner
230 x 180 x 15 mm
Vikt
430 g
SAB
Nea
ISBN
9789198188905

London Walks 2

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-03-30
282
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nu kommer äntligen boken London Walks 2 med fler annorlunda promenader.

Bosse Bjelvenstedts första bok Great London Walks (Outdoor Books) var avsedd för alla som älskar London. Där fanns något för både nybörjaren och experten. Promenaderna var varierade och spridda över staden och man passerade även självklara turistområden. Skillnaden var att man gjorde det på spännande gator man aldrig skulle hitta på egen hand. 2014 kom hans bok Skottland, bästa rundturerna. (Outdoor Books). Fler sidor och ännu mera bilder lotsade oss tryggt genom ett land lika omväxlande som hans älskade London. Med bil denna gång, fast med 9 promenader utportionerade som bensträckare bland alla brittiska mil.

I den fristående fortsättningen London Walks 2 fortsätter promenaderna i ett annorlunda London.

Efter en kort historia om London efter romarna presenteras elva nya promenader av varierande längd. Även denna gång är vägvalet otroligt varierat och man kan lugnt följa Bosses handfasta vägval, njuta av bilderna och hans egna handritade kartor.

Vi följer ännu en ny underjordisk flod och får se mer av Themsens omgivningar både uppströms och nedströms. London City i eldens spår vid den stora branden 1666 och lagens boningar runt Fleet Street. Det blir lantliga trädgårdar, moderna bankpalats bland forna skeppsdockor, besök på piratpubar och kungliga slott. Variationen är om möjligt ändå större än i den första boken.

Förutom författarens egna kartor och tydliga vägbeskrivningar finns här också goda råd om hur du kan vara utrustad på promenaderna och hur du lättast tar dig runt i miljonstaden. Oavsett om du väljer en kortare eller längre promenader får du en unik upplevelse. Mat och dryck finns det i regel utmed vägen på pubar, restauranger och caféer. Vilka du ska välja får du veta i boken. Det behändiga format gör att boken är lätt att ta med sig på promenaden, samtidigt som alla bilderna gör den till en trevlig upplevelse redan hemma i favoritfåtöljen. London Walks 2 är en bok man kan läsa även om man inte har en Londonresa inplanerad. Den är en upplevelse i sig och inte bara en förberedelse inför kommande sådana.

Johan Hakelius tyckte om Great London Walks:

"London gömmer sig på bakgator, i en avkrok i parken och bakom gräddvita fasader. Man måste gå till fots för att inte missa staden och Bosse Bjelvenstedt leder promenaden med bravur. Great London Walks är den självklara handboken för de som anar att det finns något bortom Oxford Street och Knightsbridge, men inte vet var de ska börja leta. Den är dessutom så snygg att man med lätthet kan sitta hemma och ändå vandra genom London, bara genom att bläddra från bild till bild."

Amelia Adamo uppskattade också Great London Walks:

"Hej. Blev väldigt förtjust i din bok. En sådan passar vår läsekrets och mig."

Om författaren Bosse Bjelvenstedt:

Boken Great London Walks har fått många Londonälskare att hitta nya vägar i den stad man trodde sig känna en smula. Här hjälper han läsaren ta nya kliv i utforskandet av den kosmopolitiska staden.

Bosse försöker alltid promenera under sina resor, ett arv från barndomen då han vandrade mycket i de svenska och norska fjällen. Han gjorde sin första Sarektur med brodern redan som 13-åring. De skulle tillsammans komma att återvända dit många gånger. Deras upplevelser och fotografier från nationalparken har skildrats gemensamt i boken Sareks fyra årstider (Norstedts, 1982).

Bosses är både författare, illustratör, fotograf och layoutare.

Han utbildade sig på Beckmans reklam- och designskola i Stockholm och har sedan dess arbetat som Art Director på reklambyråer i Stockholm och Malmö. Numera bor han i sin barndoms Halmstad, där han jobbar med marknadsföring och numera också egen förlagsverksamhet.

Bosses bakgrund som Art Director och marknadsförare har självklart bidragit till den tilltalande formen och kommunikationen i
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. London Walks 2
  2. +
  3. Neapel och Amalfikusten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neapel och Amalfikusten av Dorling Kindersley (häftad).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av London Walks 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressanta promenader
    Malte Larsson, 28 april 2018

    Vi prövade några av promenaderna vid senaste besöket. Otroligt noggranna beskrivningar av promenadvägen. Många intressanta detaljer får man reda på längs vägen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bosse Bjelvenstedt