Hjärta, prostata, stroke : erfarenheter av sjukdomsförlopp och behandlingar - med förslag om livets slutskede ur en patients perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2018-07-18
Förlag
Xentropi
SAB
Dgv
ISBN
9789198241877
Hjärta, prostata, stroke : erfarenheter av sjukdomsförlopp och behandlingar - med förslag om livets slutskede ur en patients perspektiv (häftad)

Hjärta, prostata, stroke : erfarenheter av sjukdomsförlopp och behandlingar - med förslag om livets slutskede ur en patients perspektiv

Häftad Svenska, 2018-07-18
65
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Författaren skildrar erfarenheter av fyra hjärtinfarkter, decennier av prostataproblem och slutligen stroke. Med tidvis outhärdliga smärtor och nära-döden upplevelser under tillstånd som gett tankar om ett behagligt sätt att avsluta ett liv som endast innebär fortsatt meningslöst lidande.Vilket resulterat i ett konkret förslag om livets slutskede belyst ur en patients perspektiv. Där sjukvårdspersonal befrias från ansvar genom ett algoritmbaserat system byggt på instruktioner från sjukjournaler.
Hjärta, prostata, stroke vänder sig i första hand till ansvariga inom sjukvård och beslutsfattande politiker. Men även sjukvårdspersonal får tankeväckande inblickar i sin verksamhet, och boken är därigenom lämplig som kompletterande litteratur till områdets undervisning.
Texterna ger även möjligheter för människor i livets slutskede att få ta del av andras konkreta erfarenheter och därigenom kunna ta ställning till den väsentliga fråga om befrielse från lidande.
Bokens avslutande Kommentar ger en koncentrerad genomgång av västerlandets tankegångar inför människans situation i tillvaron, från grekerna till nutida vetenskap. Vilket kan bidra till djupare förståelse av realiteter inför varje individs oundvikliga slut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärta, prostata, stroke : erfarenheter av sjukdomsförlopp och behandlingar - med förslag om livets slutskede ur en patients perspektiv
  2. +
  3. Robotar och övervakning i vården av äldre : etiska aspekter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Robotar och övervakning i vården av äldre : eti... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hjärta, prostata, stroke : erfarenheter a...