Burundi inifrån : ""När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta"" (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Inifrån (del 1)
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-05-22
Förlag
Myteri Förlag
Medarbetare
Persson, Johan (foto)
Dimensioner
240 x 185 x 15 mm
Vikt
317 g
SAB
Kpdac
ISBN
9789198375107

Burundi inifrån : ""När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta""

Inbunden,  Svenska, 2017-05-22
250
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våren 2015 är det lilla afrikanska landet Burundi en världsnyhet.I strid med konstitutionen planerar presidenten att ställa upp för omval till en tredje mandatperiod, och nu vibrerar gatorna av folkliga protester. Så väcks hoppet om att Burundi ska utgöra startskottet till en afrikansk vår som ska sprida demokrati och reformer över kontinenten. Men så börjar huvudstaden skaka av explosioner. Om morgonen flyter liken i floden.

Anna Roxvall och Johan Persson bestämde sig för att på plats följa utvecklingen i Burundi, långt efter att omvärldens strålkastarljus försvunnit därifrån. Från gatustrider i Bujumbura till de växande flyktinglägren på Kongo-Kinshasas höjder har de mött tortyrens offer och mödrarna vars söner dödats i korselden, men även människorna som har valt att göra motstånd, beväpnade med kalasjnikovs, mikrofoner eller Gud.

Med tusentals döda och över 300 000 flyktingar är Burundi snabbt på väg att bli en av Afrikas största flyktingkriser. FN utfärdar regelbundna varningar för att landet står på randen till ett nytt inbördeskrig och, möjligen, ett nytt folkmord. När folk väl har börjat döda är en högaktuell bok, skriven parallellt med konfliktens utveckling. Den visar på en allt tydligare trend som sprider sig över hela kontinenten, där åldrande härskare gör allt för att klamra sig fast vid makten, men samtidigt stöter på ett allt hårdare motstånd. I skärningspunkten föds ett hämningslöst våld, men även ett glödande hopp.

Formatet är helt nytt: en hybrid mellan den klassiska reportageboken och det snabbare nyhetsmagasinet, med lika stort fokus på bild som på text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Burundi inifrån : ""När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta""
  2. +
  3. Västsahara Inifrån : Att svika ett folk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Västsahara Inifrån : Att svika ett folk av Anna Roxvall, Johan Persson (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »