Mina vänner tyskarna : en undersökning (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Litterär gestaltnings skriftserie (del 18)
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2020-02-14
Upplaga
1
Förlag
Ideella föreningen Autor
SAB
Lz Mattsson, Eva
ISBN
9789198403756
Mina vänner tyskarna : en undersökning (häftad)

Mina vänner tyskarna : en undersökning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-02-14
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Att fastna i en totalitär rörelse och förlora sitt förnuft och att gå emot sina instinkter är farligt. Men att stå i mitten och aldrig riskera nåt för också med sig skador."

I Mina vänner tyskarna söker sig Eva Mattsson tillbaka till ungdomstidens Tyskland för att ta reda på vad det blev av några vänner som då rörde sig inom den yttersta vänstern, 2-junirörelsen och RAF. Särskilt Krissie som försvann spårlöst i början av 1970-talet. Det är inte de ikoniska ledargestalterna vi möter utan människor som befann sig i periferin.

Mattsson undersöker en tid i förändring som börjar i efterdyningarna av andra världskriget, sträcker sig genom den vänstervåg som följde och slår in i vår egen tid när högerextrema rörelser återigen flyttat fram positionerna. Det är 50 år sedan, flera har sonat sina brott men ändå ligger såret öppet och många frågor förblir obesvarade. Var befinner de tidigare radikalerna sig? Bär de fortfarande skuld och ansvar? Och vilka sår orkar ett samhälle bära?

Vid Eva Mattssons död 2012 var manuset till Mina vänner tyskarna inte avslutat. Boken är redigerad av först Hans Isaksson och Björn Håkanson, därefter en redaktion från Autor. Med ett nyskrivet efterord av Naima Chahboun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mina vänner tyskarna : en undersökning
 2. +
 3. Furstinnan : en biografi om drottning Katarina Jagellonica

De som köpt den här boken har ofta också köpt Furstinnan : en biografi om drottning Katarina ... av Eva Mattsson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Mattsson

 • Furstinnan : en biografi om drottning Katarina Jagellonica

  Eva Mattsson

  I Furstinnan skildras för första gången Katarinas fascinerande liv, hennes verk och hur hon förändrade Sverige. Via 1400-talets Italien följer vi henne i Polen, Litauen och vidare till Norden. Under resan möter vi Katarinas släktingar som lever et...

 • Vasarna i Vadstena

  Eva Mattsson

  1521 utses Gustav Vasa till Sveriges riksföreståndare i Vadstena. Som okänd 25-åring får han uppdraget att leda upproret mot unionskungen Kristian II. Det blir början till en långvarig kunglig dynasti som upphör först 1654 då drottning Kristina ab...