Perfekt på ytan defekt inuti: hantera vardag och familjeliv med en narcissist (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-17
Förlag
Egia förlag
ISBN
9789198403879
Perfekt på ytan defekt inuti: hantera vardag och familjeliv med en narcissist (e-bok)

Perfekt på ytan defekt inuti: hantera vardag och familjeliv med en narcissist (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-17
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Relationer med narcissister är komplexa och kan kännas omöjliga att förstå sig på. Bekräftelse och värme växlas med kritik och kyla. En narcissist säger en sak men gör en annan och det som gällde igår gäller inte nödvändigtvis idag. Det är förvirrande, och i relationen tassar man ständigt på tå för att inte väcka den lättkränkta personens vrede. Narcissisten förmår inte sätta någon annan än sig själv i främsta rummet, inte ens sina egna barn. Det här får inte bara familjelivet att halta, det sänker självkänslan hos dig som partner och skadar barnen.

Om du misstänker att din partner eller personen du har barn tillsammans med är narcissist har du förmodligen många frågor. Hur vet man egentligen om någon är narcissist? Går det att leva med någon som anser sig vara felfri? Hur kommunicerar man för att nå fram till någon som bara har sig själv och sitt eget bästa framför ögonen? Hur avväpnar man en person som ständigt vrider och vänder på sanningen, kränker och manipulerar? Och viktigast av allt - hur skyddar du dig själv och barnen?

Perfekt på ytan, defekt inuti ger dig verktyg och strategier för att hantera relationen och skydda dig själv och era eventuella barn. Genom bokens många beskrivningar får du möjlighet att känna igen din egen livssituation. Lättillgängliga fakta varvas med handfasta råd kring hur du kan hantera olika situationer och svårigheter som relationen och föräldraskapet med en narcissist medför.

Författaren skriver om egna erfarenheter men har också intervjuat medföräldrar och en psykolog som är expert på området. Författaren driver webbsidan www.giftigarelationer.com

"Den här boken visar att du inte är ensam i din kamp och att det lönar sig att kämpa för belöningen - en högre livskvalitet."
Monica Emanell, leg. psykolog
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Perfekt på ytan defekt inuti: hantera vardag och familjeliv med en narcissist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket kunskap!
  Angela, 17 september 2021

  Mycket att praktisk och teoretisk kunskap att hämta i boken. Jag önskar att jag läst den mycket tidigare i livet.

 2. Precis vad man behöver!
  Kristina, 13 september 2021

  Precis vad man behöver läsa för att kunna förutse livet (i alla fall en aning) efter en separation med en narcissist. Även för att förstå att det många gånger inte berott på en själv utan faktiskt sin partner.

 3. Ögonöppnare
  Marit, 9 januari 2021

  Det här är en oerhört användbar bok i det praktiska nära livet med människor med denna problematik. Så viktig! Har fått mig att styra om energin från att konstant arbeta med relationen till att rädda barnen från det värsta. Stort tack till författarinnan, ögonöppnare.

 4. Ett måste för alla som har barn med narcissist
  Den trygga mamman , 26 december 2020

  En bok med mycket igenkänning, en nödvändig handbok för oss som måste dela vårdnad med en narcissistisk förälder.
  Samhället behöver mer kunskap om denna personlighetsstörning som skapar så mycket problem och ohälsa för (Framförallt) kvinnor och barn.

Visa alla 4 recensioner