Buller om huller i Mamma Grå (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
35
Utgivningsdatum
2018-11-24
Upplaga
1
Förlag
Funkibator förlag
Medarbetare
Fransén, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Eva Forssell
Dimensioner
218 x 153 x 7 mm
Vikt
210 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198473551

Buller om huller i Mamma Grå

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-24
135
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mamma är sig inte lik. Hon fräser, blir lätt arg och är alltid trött. Hon har blivit sjuk och behöver vila. Det är liksom huller om buller i huvudet på henne. I berättelsen får vi följa barnen Maxi och Lilla Lo som försöker förhålla sig till sin mammas mående. Är det deras fel att mamma är sjuk? Ska klumpen i magen någonsin försvinna? Det här är en berättelse som börjar i grått, men hur slutar det?

Jessica Hedberg är född 1985 i Stockholm, men bor nu i Linköping med sin man och deras två barn. Jessica är kreativ och dras till färg och form, hon mår som bäst när hon får rita, pyssla och sy. Vanligtvis arbetar hon som förskollärare, men är nu tjänstledig för att gå en textilutbildning. I skrivandet dras hon till hur orden kan rama in tankar. Hon läser gärna barnböcker där en får koppla av och skratta högt.

Inspirationen till debuten Buller om huller i Mamma Grå kom från det egna livet. Tillbaka på arbetet efter andra mammaledigheten kollapsade Jessica och diagnostiserades med medelsvår depression. Hon tyckte att det var svårt att hitta barnböcker som tog upp föräldrar som inte mår bra. Att skriva boken blev ett sätt att hitta orden för att beskriva en osynlig sjukdom som kan vara svår att förklara.

Eva Forssell är född 1986 i Ydre, en liten kommun i Östergötland. Sedan 2012 bor hon i ett hus på på Öland tillsammans med sin man och deras två barn. Där bor också några höns och katter. Till yrket är hon barn- och skolbibliotekarie.

Eva är självlärd illustratör och dras till barnperspektivet i sina bilder. Hennes illustrationer är detaljrika och fyllda med lekfullhet och färg. Idéer får hon lite när som helst när något i vardagen inspirerar, men det är när resten av familjen sover som skapandet börjar. Då sätter Eva sig med podden Spöktimmen eller någon spännande ljudbok och tecknar. Ofta blir det roliga djur som växer fram på papperet.

Buller om huller i Mamma Grå är Evas andra barnbok som illustratör. Hon ritar även motiv till barnkläder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Buller om huller i Mamma Grå
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Buller om huller i Mamma Grå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bilderbok om att ha en deprimerad/utbränd förälder
  @barnbokstips, 31 mars 2019

  Det är morgon och Maxi och Lilla Lo ska till förskolan. Mamma är stressad, låter arg och borstar tänderna alldeles för hårt. Mamma ska hämta tidigare just den här dagen, men hon kommer inte alls. Istället är det Sven som hämtar. Hemma ligger mamma och sover och hon fortsätter sova och sova i dagar och hon har liksom blivit grå och fortsätter vara trött och grå hela vintern. Tur att Maxi och Lilla Lo får vara på förskolan där de får leka och skratta och där fröken Lena pysslar om. En dag börja... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Lär dig första hjälpen med Flamman och Lågan

  Camilla Andersson, Carina Nilsson, Eva Forssell

  Vad kan du göra om olyckan är framme? Och du råkar ut för getingstick, brännskador eller blödande sår? Häng med Flamman och Lågan på ett otursdrabbat äventyr där Flamman råkar ut för en olycka och Lågan måste ringa larmnummer 112. Tillsammans med ...

 • O-vännerna

  Christina Fröman Isaksson, Eva Forssell

  Vilka är O-vännerna? Häng med in i boken och lär känna de olika virusen Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea! Virus och bakterier finns överallt i vår närmiljö och vardag. Tillsammans med Virran, Vingel, Bakke och Bea får du lära dig hu...