Morfarn som aldrig blev stor eller Min morfar har ADHD (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
34
Utgivningsdatum
2018-11-24
Upplaga
1
Förlag
Funkibator förlag
Medarbetare
Fransén, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Josefin Ringbom
Dimensioner
215 x 155 x 8 mm
Vikt
211 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198509205

Morfarn som aldrig blev stor eller Min morfar har ADHD

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-24
132
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lilla Qu hälsar ofta på hos morfar Röran, han heter egentligen Göran, men rörigt är vad det är. Mormor säger att morfar är som en liten pojke inuti. Han springer omkring och hans tankar likaså. Qu funderar på om morfars tankar kan pausas. Skulle han kunna bli mer still? Finns det några sätt...?

Josefin Ringbom är född 1980 och bor i Visby med sambon och deras tvillingsöner. Hon arbetar som personlig assistent, målar, skriver och föreläser. Josefin trivs som bäst när hobby och arbete förs samman.

Hon har både skrivit och illustrerat sin debutbok. Det har dock inte alltid varit en självklarhet att det skulle bli så. Intresset för konst har hängt med länge, men skrivandet har varit en större utmaning. Josefin gick från att känna att allt snurrar i huvudet och inte kommer ut på rätt sätt, till att få hjälp att öppna luckan in till ordförrådet när hon 2015 fick sin ADHD-diagnos. Hon startade bloggen Hudlös och Skitstark, ord som även beskriver hennes personlighet. Det har krävts stor styrka för att få behålla den känslomässiga delen av sig själv.

Karaktären Morfarn är baserad på hennes pappa, artisten och allkonstnären Göran Ringbom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Morfarn som aldrig blev stor eller Min morfar har ADHD
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Morfarn som aldrig blev stor eller Min morfar har ADHD. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Böcker om funktionsvariationer behövs
  @barnbokstips, 8 april 2019

  Jag och 5-åringen har läst Morfarn som aldrig blev stor eller: Min morfar har ADHD av Josefin Ringbom, funkibator förlag. Qu hälsar på hos mormor och morfar. Mormor brukar säga att morfar är som ett barn inuti. Han heter Göran men Qu kallar honom Röran. Boken beskriver morfar, både hans styrkor och svagheter och vad han behöver för att fungera som bäst. En bok att läsa för att öka förståelsen för personer med ADHD. Kanske har man som barn en vuxen i sin närhet med ADHD, kanske känner man igen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Josefin Ringbom

 • Morfarn som aldrig blev stor

  Josefin Ringbom

  Lilla Qu hälsar ofta på hos morfar Röran, han heter egentligen Göran, men rörigt är vad det är. Mormor säger att morfar är som en liten pojke inuti. Han springer omkring och hans tankar likaså. Qu funderar på om morfars tankar kan pausas. Skulle h...