Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-21
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form)
Dimensioner
206 x 132 x 15 mm
Vikt
237 g
SAB
Lz
ISBN
9789198528855

Jag behöver Hedvig

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-03-21
186
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mina ben viker sig och jag famlar efter den vita snuttefilten med rosa ränder av flanell. Snabbt liksom kastar jag den över hennes nackparti. Puh ... nu syns det inte längre. Mitt barn har inte Downs syndrom, det ser jag klart. Men så lyfter jag på filten och hjärtat hamrar så att jag kan höra mina egna hjärtslag. Nu syns det igen. En bra stund står jag så. Filt på, filt av. Downs syndrom. Inte Downs syndrom. Jag tänker på barnmorskans ord. "När jag tog emot er flicka och höll min hand runt hennes nacke kände jag att hon har ovanligt mycket nackskinn, det kan vara ett tecken på Downs syndrom." Hon har ringt efter barnläkaren.

Några dagar senare lägger jag min pyttelilla bebis på den stora kalla britsen klädd i mörkgrön galon. Jag önskar att hjärtspecialisten skulle titta på Hedvig, önskar att han såg henne. Det gör han inte. Han ser ett hjärta på en skärm, och det ser inte ut som det ska.

Med värme, rädsla och förtvivlan berättar Jessica Roos Rahmquist om den första omvälvande tiden med Hedvig. Om tankar och känslor som man inte vågar uttala högt och en moderskärlek som bär en familj igenom alla svårigheter.

"Så mycket jag inte visste. Så mycket jag önskade att någon hade berättat för mig."

Boken släpps på Internationella Downs syndrom-dagen 21 mars 2021.

"Läs denna underbara, varma bok om en mammas starka kärlek till sitt barn." 5/5 stjärnor. @agnethas_boktips

Trots sitt lilla format rymmer den så mycket, den här boken. Den är vackert skriven med ett nästan lyriskt språk." 5/5 stjärnor. @emma_bokstavligttalat

Kärleken Jessica skriver om är så stark att den griper tag om mig. Det är så fint, känslosamt och underbart beskrivet." @ninasbokhylla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag behöver Hedvig
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jag behöver Hedvig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hedvig
  Kerstin, 9 april 2024

  En bok som alla bör läsa en mammas kamp för sin dotter att lämna ut många av de känslor tankar rädslor men framför allt Stor Kärlek är så starkt. En bok att läsa för föräldrar och närstående till barn med funktionsvariation en varm bok som går direkt till lättläst dessutom.

 2. Känslosam och öppen om en tuff tid i livet!

  Tårarna rinner nerför mina kinder och jag känner smärta och förtvivlan. Det gör ont i ett mammahjärta att läsa om lilla Hedvigs operationer. Hon är bara runt sex månader första gången.

  När Hedvig föddes reagerade barnmorskan på att hon hade ovanligt mycket nackskinn, ett tecken på Downs syndrom. Hur tar man emot ett sådant besked som nyförlöst och lycklig mamma? Vilka känslor och tankar väcks av de orden?

  Jessica Roos Rahmquist förmedlar och beskriver sina känslor på ett väl... Läs hela recensionen

 3. Förväntan
  Angneta Malstam, 9 april 2021

  En öppen och ärlig skriven bok om en mammas innersta tankar och hur man förväntas vara som nybliven mamma och pappa , om hur man bemöts eller förväntas vara

 4. Så naket och skört. Så starkt och vackert.
  -, 23 mars 2021

  Åh, så fint berättat. Så naket och skört. Så starkt och vackert. Och så mycket kärlek det ryms i denna lilla bok. Jessica Roos Rahmquist skriver sig rätt in i hjärtat med sin historia. Som förälder kan jag känna igen mycket av vad det innebär, både innan barnet är fött och efter. Alla känslor och förväntningar. Att föda ett barn med en kromosomavvikelse som Hedvigs saknar jag erfarenhet av, däremot är jag änglamamma till en liten pojke som hade trisomi 13 och han finns så klart med mig under... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner