Finsk tango från Sorunda (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
55
Utgivningsdatum
2021-09-16
Förlag
Trolltrumma
Medarbetare
Holmström, Andreas (red.) / Salmose, Niklas (red.) / Andrén, Daniel (form)
Dimensioner
195 x 157 x 5 mm
Vikt
113 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198632545
Finsk tango från Sorunda (häftad)

Finsk tango från Sorunda

Häftad,  Svenska, 2021-09-16

Slutsåld

Finsk tango från Sorunda är Daniel Taubes debutdiktsamling. Det är svårt att tro. Språket är självfallet, stroferna fullvuxna. Tonträffen helt egen.

Taubes dikter bor i hågkomsten, i barndomens evigt expanderande värld fylld av glädje och melankoli. Skogarna, snön och vinden är universell men ändå distinkt nordisk. Det är dikt som smakar och luktar och känns.

Taubes finska tango lyser upp som ett minne. Det är som vi alltid har hört den men ändå är den här och nu. Det är bitande konsekventa dikter, fyllda av saknad och bördig yra. Vemodet är inte ett stråk, det är en förutsättning. Den finska tangon är inte en referens, den är ett roder. Daniel Taube har skrivit en igenkännande vardaglig poesi som på ett alldeles naturligt sätt växer upp ur den svenska myllan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Taube

  • Cocktails på flaska

    George Kaponis, Kristian Morén, Daniel Taube

    "Smart, tidsbesparande och jättegott." M-Magasin Vill du servera bra drinkar på hemmafesten är det lätt att bli fast i själva blandandet. Med några flaskor färdigblandade drinkar kan du umgås med gästerna istället för att slava vid barsk...