Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron (kartonnage)
På topplistor
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-11-08
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
215 x 140 x 22 mm
Vikt
438 g
SAB
Veo
ISBN
9789198704778

Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

(72 röster)  |   Läs 41 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-11-08
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
OPTIMERA DIN HJÄRNA!

Hormoner och signalsubstanser påverkar hur vi mår och känner oss. Lär dig optimera kroppens kemifabrik och nå bestående effekter i ditt liv.

Får det lov att vara en Angel's cocktail med signalsubstanserna dopamin, serotonin och endorfin? Eller kanske en Devil's cocktail med kortisol som huvudingrediens? Tänk efter noga. Våra signalsubstanser är avgörande för att bli vårt mentalt bästa jag. Den här boken handlar om hur man kan leda sig själv mot den framtid man önskar. Till alla som längtar efter att känna sig höga på livet på riktigt.

David JP Phillips är en av Sveriges mest framgångsrika internationella föreläsare. Hans unika vinkel på äkta självledarskap bottnar i den långa period av nedstämdhet som han själv lyckades ta sig ur med hjälp av djupgående kunskap om människans förmåga att kommunicera med sig själv. Det genombrottet blev grunden till WOW-kursen, en av Sveriges mest bokade kurser i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron
 2. +
 3. 1 %-metoden : små förändringar, stora resultat : ett enkelt och beprövat sätt att skapa goda vanor och bryta dåliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1 %-metoden : små förändringar, stora resultat ... av James Clear (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 41 recensioner av Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ytlig
  Ken. , 26 februari 2024

  5 minuters googlande ger samma kunskap, märks att författaren inte forskat i ämnet utan bara läst på lite ytligt och kokat soppa på en spik.

 2. toppen
  Gabriele Krombach, 21 november 2023

  En bra bok. Spännande och informationen lämplig for dagligt bruk. Allt är väl undersökt Författaren
  ger många bra förslag för att implementera fynden.

 3. En praktisk kokbok för bättre känslomässig balans
  EVB, 6 oktober 2023

  Användbar, praktisk, lättläst, informativ. Hur man blandar sin egen cocktail för bättre balans i känsloliv. Bra att ha tillgängligt för att slå upp i, återvända till. Rekommenderas!

 4. Läs och lär om hjärnan!
  Marie Persson, 14 september 2023

  Mycket bra bok för nutidsmänniskan som förklarar varför vi blir beroende av mobiler och ny teknologi.
  Hjärnans belöningssystem. En bok som gör mig medveten så att jag kan välja hur jag vill må.

 5. Wow
  Daniel , 25 augusti 2023

  En intressant och läsvärd bok med flertalet bra tips kan rekommenderas!
  Innehåller en omväxlande upplevelse både på gott och ont

 6. rekommenderas
  Kira , 29 juli 2023

  Enkelt, roligt skriven, förklara väldigt bra och mycket, mycket användbar
  Jag lyssnade först på boken men köpte den sedan för att kunna jobba bättre med den! Har fått till och med läxa med hjälp av boken i min terapi
  Kan verkligen rekommenderas

 7. Inte så mycket att hänga i granen
  Sebbe, 14 juli 2023

  Det här är en bok som passar sig för den som vill veta mer om några grundläggande signalsubstanser. Den ger däremot inte mer än vad en googling skulle göra och ett mer ekonomiskt tips är därför att bara googla signalsubstanserna som man är intresserad av.

  Signalsubstanser är komplicerat och att kunna förklara det på ett enkelt, men rättvisande sätt är ännu svårare. Ännu mer för oss som inte har forskat inom signalsubstanserna. De stora problemen är därför att boken saknar vetenskapli... Läs hela recensionen

 8. Boken som förändrat mitt liv
  Ulrica L, 1 juni 2023

  Boken har precis det jag söker. Att jobba med substanserna på ett relativt enkelt sätt har verkligen blivit ett uppvaknande och vänt mitt liv 180 grader.
  Den är lättläst och lätt att ta till sig.
  När jag läst sista sidan vill jag bara börja om igen...och igen....och igen.

 9. Utan substans
  Josefsson Urban, 13 maj 2023

  Mycket besviken på denna bok, hade förväntat mig mer vetenskaplig information om de olika substanserna och hur de påverkar oss. Boken är mycket löst diskuterande parat med lite name dropping av boktitlar och eget hopkok av slutsatser och råd. Välj något annat om du vill läsa om ämnet.

 10. Härlig blandning av fakta och tips
  Lisa Möller Guled, 7 maj 2023

  Boken innehåller både underbyggd fakta och begripliga beskrivningar om hur våra signalsubstanser fungerar, lika mycket innehåller boken konkreta tips för att själva navigera i sina egna signalsubstanser och lära sig förstärka dem.

 11. Wow, vilken bok!!
  Liselott , 2 maj 2023

  En bok som alla borde och behöver läsa!! Tänk så mycket bättre vi alla kan må med den här insikten 🤩

 12. Rekommenderas
  Raija, 25 april 2023

  En tänkvärd bok, om hur man egentligen faktiskt kan påverka 'här och nu', som kan leda till att något får ett positivt resultat.

 13. Användbar
  Benjamin Holm, 24 april 2023

  Mycket intressant och användbart, bara av insikterna jag fick har satt många nya perspektiv på livet.
  Jag lyssnade först på boken men ville ha den i bokform för att kunna gå tillbaka och läsa om.

 14. Omvälvande
  Ulrika Öjerbäck, 15 april 2023

  Genom att läsa boken har jag fått nycklar och svar på mycket som jag gjort genom åren och förstått men inte haft ord för att varken förklara eller förstå på djupet. Nu har jag fått en djupare förståelse som jag självklart ska använda i klassrummet för att vägleda mina elever. Tänk att ge dessa nycklar till dem, omvälvande!

  Läs boken för att förstå dig själv, förstå andra och dela med dig av din kunskap. Tack, David, för en fantastisk bok!

 15. Denna bok förändrade mitt liv
  Selina, 29 mars 2023

  Denna boken förändrade mitt liv från det sämre till det bästa. Jag är efter många år av depression äntligen lycklig och kan leva mitt liv till fullo! Rekommenderar verkligen att läsa denna boken!!

 16. Enormt givande!
  Kristoffer, 13 februari 2023

  Riktigt intressant och givande bok som gjort stor skillnad i mitt liv! Kan varmt rekommendera den. Både att läsas i sin helhet, men även att ha som uppslagsbok för att fylla på med det som behövs för stunden.

 17. Wow, Wow Wow - en underbar bok du skrivit David.
  Anders Sätermo, 1 februari 2023

  Wow, Wow, Wow.
  Boken "Sex substanser som förändrar sitt liv", är en underbar bok som jag redan läst flera gånger.
  Budskapet att optimera din hjärna och med självledarskap leda sig själv mot en önskad framtid.

  Viktigt att lära sig leda sig själv, sina egna känslor och tankar. Den bästa bok jag läst! Rekommenderar alla att läsa denna bok. Tänk att ung som gammal kan leda sig själv för det vi tycker är viktigt och intressant, för var och en av oss i olika perioder i våra liv.... Läs hela recensionen

 18. Fantastiskt viktig bok!
  Ann Rosander , 31 januari 2023

  Wow, denna har jag köpt till mig själv och till mina barn! Denna kunskap/info borde alla få tidigt i livet! Jag har i 20 år jobbat mkt med mig själv sen en utmattningsdepression, så idag mår jag jättebra. Men denna bok bekräftar delar av det arbetet jag satt igång i mig själv, plus nya viktiga insikter! Underbart att vi andra kan få ta del av denna kunskap och dessutom på ett enkelt och lättförståeligt sätt.
  Tack för att du delar med dig och tack för en bra & viktig bok David! Glad för DIN skull!❤️

 19. Intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 19 januari 2023

  Hormoner och substanser påverkar hur vi mår och känner oss. I denna bok får jag som läsare lära mig att optimera kroppens kemifabrik och nå bestående effekter i livet.

  Intressant läsning som väcker många tankar, en del är nytt och en del är sådant man hört/läst förut, men det ger mig nya perspektiv. Jag lyssnade på boken och tycker det är positivt att författaren själv läser sin bok. Boken är lätt att ta till sig och förstå och innehåller många tips och råd. Jag inser ganska snabbt... Läs hela recensionen

 20. En Angels Cocktail tack!
  Blerim, 19 december 2022

  Fantastiskt bra bok som kommer att användas som en handbok. Det räcker inte med att läsa boken en gång, utan repetera och anteckna gärna ner vad du vill uppnå, använd boken som verktyg. Jag har läst andra böcker inom samma genre men den här fastnade jag för. Den är enkel att läsa, lätt att förstå vad substanserna är och hur vi påverkas av dom.

  Jag rekommenderar starkt att fler väljer att investera i den här boken!

 21. En besvikelse! Tummen ner!
  Tommy, 6 december 2022

  Jag har läst många böcker inom denna genre. Denna var tyvärr en riktig besvikelse. Tanken är god om att våra substanser styr oss och att vi kan styra dem. Stundtals lyser det igenom att författaren själv saknar djupare kunskaper inom området. Mycket snack men inte trovärdigt. Tummen ner!
  /Tommy

 22. Fantastisk
  Robin, 4 december 2022

  Praktiskt, pedagogisk och tydlig. Ger både nya perspektiv och möjligheter att få ut mer av livet. Fantastiskt, önskar så många som möjligt fick möjlighet ett läsa denna.

 23. Sååå intressant!
  SofieB , 4 december 2022

  Superintressant och lättbegriplig! Vill man förstå sig själv, och andra, bättre är det här en bok som ger en bra insikter. Rekommenderas verkligen!!

 24. Grym bok!
  Oskar, 2 december 2022

  Fylld av guldklimpar, boken är väldigt praktisk för den som vill göra skillnad för ett bättre välmående och roligare liv. Dina tankar styr verkligen ditt liv! Angel eller devil cocktail. Valet är ditt. Finns mycket att säga men gillade verkligen denna påminnelse: Träna ofta, sov länge, ät bra, meditera dagligen.

 25. Tack
  Markus, 28 november 2022

  Tack för en helt fantastisk bok, har lyssnat på den flera gånger och försöker applicera och träna mig själv till att må bättre. Önskar verkligen att ALLA människor läste denna bok för samhället skulle bli så mycket bättre. Tänk om vi lärde oss delar av detta i skolan i säg 9:e klass.

  Hoppas att du släpper fler böcker inom detta ämne!
  Vänligen, Markus

 26. Perfekta presenten till den som vill utvecklas.
  Håkan Karlsson, 20 november 2022

  Boken går på ett pedagogiskt och intressant sätt igenom de vanligaste signalsubstanserna. Hur de påverkar oss och hur vi själva kan styra hur vi blir påverkade. Bra och tydliga exempel där man kan följa författarens egna resa inom självutveckling. Vill du få verktygen som hjälper dig bli en bättre människa, så är detta boken för dig.

 27. Livsförändrande på en helg
  Tanja (Växjö), 20 november 2022

  Idag är det söndag och jag började läsa boken i fredags och det jag har lärt mig hittills har redan gjort stor skillnad och jag är så förbaskat tacksam att boken finns för äntligen fattar jag vad min hjärna behöver och hur jag kan på riktigt och snabbt påverka mitt mående i positiv riktning. Dopamindetoxa och framkalla oxytocin både hos mig själv och andra har redan gjort avgörande skillnader och jag kommer aldrig göra som jag gjorde innan. Den här boken borde vara obligatorisk i skolan.

 28. Livets cocktail
  Beatrice , 17 november 2022

  Den enda bok jag läst, där jag efter varje kapitel stängde igen boken och lutade mig tillbaka för att reflektera över vad jag precis läst. En handbok för livet!

 29. Det här kan vara den viktigaste självhjälpsboken
  Leonardo Franconeri, 16 november 2022

  Det här kan på riktigt vara den viktigaste självhjälpsboken som skrivits! Jag har läst många, men den här har något speciellt! Lättförstådd, konkret och det går snabbt att implementera! Den kan sätta grunden för att alla andra metoder ska funka! Att lära sig hålla koll på sitt dopamin och hur allt påverkar allt är så viktigt! Och kunna sätta hunden och primea sig själv. Wow!

  Jag valde att testa flera saker från boken och det gav en direkt effekt, jag stod och flinade som en tok mitt... Läs hela recensionen

 30. Detta är något ALLA borde lära sig från barnsben
  Cecilia Willén Johansson, 13 november 2022

  För mig började allt med en kurs, sen var jag fast. När boken skulle släppas var jag snabb på knappen. Detta är en bok alla borde läsa, och information som ALLA borde få, från barnsben. Så avgörande! Boken är skickligt skriven, på ett sätt som alla kan förstå. Boken ger snabbt både tårar och skratt och är svårt att lägga ifrån sig. Är det någon bok ni ska läsa - läs denna! Det som David lär ut är SÅ viktigt. Tänk att du själv, med hjälp av verktygen i boken, kan styra ditt mående - bli den bä... Läs hela recensionen

 31. Wow!
  Louise , 12 november 2022

  Det är så galet! Men det händer något med mig allt eftersom jag läser....
  Jag vaknar och längtar efter min stund på morgonen, kaffet, det tända ljusen och några sidor i boken. Jag läser den inte, jag tar in den! Å magiskt är nog det bästa ord jag kan hitta. Läser om oxytocin och inser att samtidigt som jag läser så ler jag och det rinner små tårar av lycka ner för kinderna. Jag ser min underbara dotter, min fantastiska sambo, mina bröder, syskonbarn och föräldrar och känner mig så otrolig... Läs hela recensionen

 32. Magisk!
  Danny , 12 november 2022

  En bok om kunskap som borde läras ut i skolan då allt fler mår sämre. David beskriver och förklarar på ett fantastiskt och enkelt sätt om hur vi kan påverka vårt tillstånd. När det förklaras med olika situationer som man känner igen sig i så blir det så mycket lättare att ta till sig. Rekommenderar varmt boken och hoppas att psykiatrin tar in en del av detta, så många skulle kunna hjälpa sig själva då och må bättre. Jag är glad att fysisk aktivitet lyfts fram som en viktig faktor för att må b... Läs hela recensionen

 33. Ögonöppnare!
  Peter , 11 november 2022

  Vilken ögonöppnare boken är! Jag har haft en tro att jag aldrig kommer gå in i väggen eller ens nosa på den. Nu är jag där sen några veckor tillbaka. Livet har under dessa veckor varit ett smått helvete med mycket oro, stress, dålig sömn och väldigt negativa tankar om mig själv, mitt liv osv.

  Jag har knappt läst en bok sedan jag pluggade på universitet för 20 år sen. Fick hem boken för tre dar sen och har nu läst hela. Ska börja om med den, behöver repetera, fortsätta öva och öva. I... Läs hela recensionen

 34. Ingen vanlig självledarskapsbok
  Uffe, 8 november 2022

  Det är inte ofta jag upplever en bok så starkt som jag upplevde den här. Lite som "så funkar det" för känslor och signalsubstanser. Boken ger enkla verktyg hur man kan skapa signalsubstanserna man önskar. Med andra ord, hur man kan få ett bättre och gladare liv. Låter det flummigt? Det är det inte. Det bygger på vetenskapliga studier blandat med självupplevda trix i strävan om ett bättre liv. Fick många "aha" upplevelser. Har testat flera av bokens tips, och dom funkar! Rekommenderar den starkt.

 35. Konkret, kärnfull och livsförändrande!
  Mattias Sjöstrand, 8 november 2022

  Vill du lära dig hur du med konkreta verktyg tar ett ägande över ditt välmående! Då är detta boken du ska läsa! Varför ges man inte denna kunskap i tidig ålder?? Livsförändrande!

 36. Tydlig och oerhört användbar bok i livskompetens
  Louise Edlund, 8 november 2022

  Jag sög i mig varenda mening av denna välskrivna, inspirerande och mycket användbara bok. Kommer använda verktygen både privat och för att inspirera och hjälpa mina klienter.

 37. Definitiv årets bok och årets julklapp
  Liviu Voinea, 6 november 2022

  WOW! Jag älskar alla exempel från verkliga livet som förklarar effekten av de sex substanserna. Inspirerande och lättläst handbok om hjärnans kemi. Konkreta tips för att livet ska vara värt att levas med passion.

 38. Denna bok kan förändra ditt liv
  Thobias Green , 6 november 2022

  En helt fantastisk bok där författaren lyckas att ta biokemi och göra det både intressant och praktiskt applicerbart i ditt liv. Denna bok kommer leda till att otroligt många människor får möjligheten att bli lyckligare, få bättre relationer och inte minst till att många barn får bättre föräldrar, en bättre barndom och större möjligheter att växa upp som lyckliga och fria individer ❤️
  Stort tack 🙏

 39. Bästa jag läst inom personlig utveckling!
  Jenny B., 5 november 2022

  Jag har både pluggat, läst och lyssnat på de flesta stora föreläsare inom personlig utveckling och mental träning sen 2008 och följt David sen hans första intervju i Framgångspodden, men den här boken är ändå nåt utöver det vanliga. Jag älskar Davids tydliga exempel och konkreta verktyg. Han skriver mycket om saker jag redan vet och gör men jag har ändå lyckats fastna i mellanmjölkens grådimmiga dopamintillvaro utan någon egentlig energi att ta mig därifrån. Men med hjälp av den här boken har... Läs hela recensionen

 40. Läs den och ge den till någon du tycker om!
  Karin T, 5 november 2022

  Davids bok belyser på ett lättsamt sätt hur vi i dagens samhälle väljer enkla och snabba kickar framför att jobba med långsiktiga effekter för vårt mående och agerande. Vi slirar helt enkelt lite i kurvorna för att komma framåt snabbare, fast mot vad egentligen? Den är en bra påminnelse om att stanna upp och lyssna inåt. Effekterna kommer bli: djupare och mer äkta relationer med nära och kära, och även till dig själv. Läs den och låna sen ut den till någon du tycker om.

 41. Grattis till en enastående bok!
  Pianogränd 1, 5 november 2022

  Jag KAN vara hög på dopamin efter första kapitlet men jag har ju följt och slukat allt David gjort så pass länge att jag vet att resten kommer att vara wow! Köp en till dem du bryr dig om också! Det är en ren kärlekshandling.

Visa alla 41 recensioner

Fler böcker av David J P Phillips