Lapista korkealle rannikolle (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Finska
Serie
1 (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2022-04-13
Upplaga
1
Förlag
Svedbacka Bokförlag
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
227 g
SAB
Ibz Lokka, Anni-Maria
ISBN
9789198739725

Lapista korkealle rannikolle

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Finska, 2022-04-13
277
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sodankylä joka oli pommitettu raunioiksi sodan aikana, on tänään uudenaikainen, moderni kunta. Pinta-alaltaan Sodankylä on toiseksi suurin suomessa. Sodankylä on tunnettu vuosittain pidetyistä filmifestivaaleista joka vetää kansaa joka maailman kolkasta. Kunnan alueella on suuri Urho Kekkosen luonnonpuisto. Vanha puukirkko 1600 luvulta, joka on suuri turistikohde. Sodankylä on ohikulkuväylä niille jotka ovat menossa Nordkappiin ja siellä kuulee paljon erimaalaisia kieliä. Ornitologit tutkiskelevat lintuja alueella ja Tankavaarassa huuhdotaan kultaa. Pohjoisosa on saamelaisten kotiasutus alue.
Luonto on dramaattinen kylmine talvineen revontulien tanssiessa pakkastaivaalla. Kaamosaika jolloin ei valonpilkettäkään näy taivaalla. Kuumat kesät ja sääskiparvet jotka hätyyttävät ihmisiä ja eläimiä. Lapin asukkaille kaikki tällaiset asiat ovat luonnollista eikä niistä paljon puhuta.
Tällaisiin olosuhteisiin ja perheeseen synnyin muutama vuosi sodanjälkeen. Kerron pienen osan muistoja ja episodeja elämäni polunvarrelta, sellaisena kun ne muistan. Meidän perheen asuessa isovanhempien luona, on vaikuttanut minuun ja luonut turvallisen perustan tulevaisuutta varten, selviytyä kaikista ala- ja ylämäistä joita eteeni on tullut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lapista korkealle rannikolle
 2. +
 3. Taivaanrannanmaalari

De som köpt den här boken har ofta också köpt Taivaanrannanmaalari av Toivo Nurmiranta (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lapista korkealle rannikolle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 50 - Luku
  Tornedalingen , 14 april 2022

  Mielenkiintoinen kertomus Sodanjälkeiseltä ajalta Suomen Lapista.
  Kirjailija kuvas elävästi lapsuuden muistoja ja episoodeja hauskalla ta alla nykypäivään asti. Kirja on helppolukuinen ja mukaansa tempaiseva alusta loppuun asti.
  Suosittelen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anni-Maria Lokka

 • Från Lappland till Höga kusten

  Anni-Maria Lokka

  Från att ha varit helt sönderbombat med enbart rykande ruiner har Sodankylä byggts upp till ett blomstrande modernt samhälle. Sodankylä är Finlands näst största kommun till ytan. Där finns bl.a. Urho Kekkosens nationalpark. En stor turistattraktio...