Röda rummet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2021-08-02
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
217 x 147 x 32 mm
Vikt
554 g
SAB
Hcd.01
ISBN
9789523333895

Röda rummet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-02
260
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur många berättelser behöver man berätta om sig själv innan man garderat sig mot människorna? Finns det något skyddande lager som är tillräckligt när man väver in det mest ömtåliga man har? Ju högre i tak desto djupare måste man böja sig.

Lust och makt, skuld och lån - allt ingår i spelet om en dyr lägenhet i södra Helsingfors, vars tjocka väggar gömmer både dekadenta fester och raffinerad extas.

Till en början är det bara en kul grej: en tidningsannons där en ung författare lovar skriva en bok i utbyte mot en förmånlig bostad. Men när en förmögen äldre man erbjuder ett intressant renoveringsobjekt på en fin adress märker den unge författaren att han blivit indragen i något som inte är lika oskyldigt som det först ser ut. Han börjar teckna ner en berättelse som leder till en labyrint av komplicerade relationer i ett nattligt 80-talshelsingfors, där dominans och underkastelse är som järn mot magnet. Han målar det röda rummet på nytt och på nytt, tills det är alldeles vitt.

Röda rummet är Kaj Korkea-ahos samtidsroman om maktdynamik och begär, om att sälja sin konst, sin egendom och sig själv. Den förändrar inte bara ens syn på bostadsdjungeln i Helsingfors, den förändrar ens sätt att se på världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Röda rummet
  2. +
  3. Love hack

De som köpt den här boken har ofta också köpt Love hack av Isabel Nylund (pocket).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röda rummet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så annorlunda att den blir intressant!
    Jan-Olof Währling, 6 september 2021

    Väldigt annorlunda upplägg och det är det som gör att berättelsen blir intressant. Känns utlämnande och ärlig. Undrar om jag inte är lite för gammal, 75 år, för denna typ av romaner. Röda rummet dyker upp i mina tankar då och då och det är ju ett bra betyg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kaj Korkea-Aho