Köp Som vi lekte av Ninni Schulman

  • Som vi lekte

    Ninni Schulman | Inbunden 2023

    Sommaren 1983 släpps f. d. polisen Ingrid Wolt ut från kvinnofängelset Hinseberg. För att starta ett nytt liv slår hon sig ner i Dalarna. Hennes högsta önskan är att få tillbaka dottern Anna som bor i fosterfamilj, men då måste hon ha ett arbete. Eftersom ingen vill anställa en fängelsekund startar hon Siljans Spaningsbyrå och får snart sitt första uppdrag. Ett år tidigare försvann den 12-årige Mattias spårlöst. Enligt polisutredningen omkom han i en drunkningsolycka, men Mattias mamma vägrar acceptera förklaringen och ber Ingrid att ta reda på vad som hänt. Tillsammans med Benny, en bekant från Polishögskolan, börjar Ingrid nysta i fallet som kastar en mörk skugga över hela byn.Första delen i ny deckarserie av populära och kritikerhyllade Ninni Schulman.

    245

Läs Ninni Schulmans självbiografiska roman Flickebarn nr 291

Visste du att ...

... Ninni Schulman blev utsedd till Årets värmlandsförfattare 2015?

... Ninni Schulman har jobbat som skvallerjournalist på Se&hör?

... Ninni Schulman älskar att köra bil, speciellt i tunnlar?

Mini-intervju med Ninni Schulman

Många av dina böcker utspelar sig i Hagfors i Värmland, och du är själv uppvuxen där. Vad har du tagit med dig därifrån?
Jantelagen, på gott och ont. Att inte låta sig imponeras av folk som gärna vill imponera på andra. Att klä sig varm om vintern och en insikt att det alltid är längre från storstäderna till glesbygden är tvärt om.    

Hur ser din skrivprocess ut? 
Jag börjar alltid med att skriva ett närmast skissartat råmanus, men där man ändå förhoppningsvis kan skönja själva berättelsen, händelserna. Sedan bygger jag på, bygger till och drar ifrån i flera omgångar. Det är i den här delen av processen som manuset får liv. Innan jag börjar skriva antecknar jag mycket om mina karaktärer. 

Vilken var din största läsupplevelse? 
Min första riktigt starka läsupplevelse fick jag nog när jag läste En komikers uppväxt av Jonas Gardell som tonåring. Brott och Straff av Dostojevski gjorde mig nästan febrig av ångest. Nej och åter nej av Nina Lykke kommer jag heller aldrig att glömma. 

Läs böckerna i Ninni Schulmans Hagfors-serie i rätt ordning

1. Flickan med snö i håret
2. Pojken som slutade gråta
3. Svara om du hör mig
4. Vår egen lilla hemlighet
5. Välkommen hem
6. När alla klockor stannat
7. Dagen är kommen

Läs alla delar i Ninni Schulmans Hagforsserie

Ninni Schulmans Hagforsserie som ljudbok