Ninni Schulman är tillbaka men en ny klaustrofobisk relationsdeckare, Bara du. Den här bladvändaren är helt fristående från Schulmans tidigare böcker men gillar du hennes skarpa penna så vill vi ändå tipsa om att vi just nu erbjuder tidigare böcker till superpris!

 • Bara du

  Ninni Schulman

  Klaustrofobisk relationsrysare i samtidenDen populära deckarförfattaren Ninni Schulman har skrivit en drabbande spänningsroman med hög igenkänningsfaktor. Om vårt behov av att vara både omhändertagna och behövda i en tid som hyllar frihet och självständighet. Det är en stark historia om ensamhet och kärlek, beroende och besatthet.Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.Till slut hittar de varandra.Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.

 • Bara du

  Ninni Schulman

  Den populära deckarförfattaren Ninni Schulman har skrivit en drabbande spänningsroman med hög igenkänningsfaktor. Om vårt behov av att vara både omhändertagna och behövda i en tid som hyllar frihet och självständighet. Det är en stark historia om ensamhet och kärlek, beroende och besatthet.Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.Till slut hittar de varandra.Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.

 • Bara du

  Ninni Schulman

  Klaustrofobisk relationsrysare i samtidenDen populära deckarförfattaren Ninni Schulman har skrivit en drabbande spänningsroman med hög igenkänningsfaktor. Om vårt behov av att vara både omhändertagna och behövda i en tid som hyllar frihet och självständighet. Det är en stark historia om ensamhet och kärlek, beroende och besatthet.Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.Till slut hittar de varandra.Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.Omslagsformgivare: Anders Timrén

Läs vår exklusiva intervju med Ninni Schulman

Med Bara du lämnar du Hagfors för ett tag och skriver en bok som utspelar sig i Stockholm. Var det stor skillnad att skriva den här jämfört med dina kriminalromaner?
Ja, det var det. Det var färre trådar och villospår att hålla ordning på och färre karaktärer, vilket gjorde att det fanns utrymme att gå djupare in i berättelsen och de personer jag skrev om. Det var också roligt att byta miljö och kunna bygga historieberättandet på ett nytt sätt jämfört med mina tidigare böcker. Men trots att det är en fristående roman och en ny sorts bok i mitt författarskap är jag övertygad om att mina läsare kommer att känna igen sig i mitt sätt att skriva och de teman jag väljer att utforska med spänningsgenren som ram: kärlek, längtan, utanförskap.

Dina två huvudpersoner, Pål och Iris, är båda lite trasiga och deras kärlekshistoria går från att vara vacker till att bli alltmer krypande läskig. Hur var det att föra in skräcken i vardagen, och var det något särskilt du fick tänka på när du skruvade upp tempot?
Det kanske låter konstigt med tanke på att slutresultatet är en obehaglig bok, men det har varit otroligt lustfyllt att skriva den här romanen. Att långsamt vrida upp spänningen och känslan av osäkerhet i vad som egentligen händer, att gå från kärleksroman till rysare, var en mycket rolig utmaning.

Vilken känsla vill du att läsaren ska bära med sig när den har läst sista sidan?
Jag vill att man ska vilja läsa om boken direkt för att leta reda på den sanna historien som gömmer sig där. Förhoppningsvis börjar man också fundera på vad kärlek är och hur längtan efter trygghet, makt och kontroll påverkar drivkraften i våra relationer.

Hör Ninni berätta om Bara du