Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2014-01-01
Upplaga
1
Förlag
Wimaria Naturprodukter AB
Illustratör/Fotograf
33 4 S farbige Tafeln
Illustrationer
4 S. farbige Tafeln, 33 Ill.
Dimensioner
295 x 210 x 6 mm
Vikt
285 g
SAB
Vdf
ISBN
9783850681827

Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter

(40 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad, Svenska, 2014-01-01
136 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Marias egna ord:
Jag vill gärna betona, att jag verkligen bemödat mig att ta med samtliga mina erfarenheter i den här boken, så att den kan vara till största nytta för alla läsare. Vi är nu inne i en tid då de flesta människor kommit ifrån det naturliga sättet att leva, när sjukdomar hotar, som orsakats av förändrat levnadssätt och dålig miljö, då vi gärna vill återvända till naturens medicinalväxter som funnits i alla tider. Som Abbé Kneipp, den välkände örtkännaren säger: Det finns en ört för varje sjukdom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter
 2. +
 3. Odlarens handbok om medicinalväxter : uppslagsverk över läkande örter och huskurer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Odlarens handbok om medicinalväxter : uppslagsv... av Monique Simmonds, Melanie-Jayne Howes, Jason Irving (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig bok
  Diana , 31 augusti 2017

  För alla som vill använda naturens milda läkeväxter till läkedom istället för kemiska läkarpreparat när de inte funkar o orsakar mer skada än hjälp i kroppens fina o känsliga system. Om jag hade kännt till o köpt den för 10 år sen, så mycket ohälsa jag hade kunnat bespara mig.

 2. Rekommenderas
  Kristina, 22 juni 2017

  Kunskap som känns tillförlitlig genom beprövad erfarenhet. Maria Trebens läkeväxtbok är lättillgänglig i sitt upplägg och de växter som förordas finner vi i vår svenska fauna. En bra å ha bok, även att tänka på till present !

 3. Ört och hälsointresserade
  Marica Ohlsson, 2 januari 2017

  För den som vill göra ett eget litet förråd med läkande örter är den instruktiv, då en berättar hur de olika örterna kan beredas och användas inklusive att det är bra bilder på örterna och deras latinska namn.
  Hur de olika örterna ska/kan användas är inte helt igenom konsekvent men beskrivningarna innehåller många exempel på hur de har använts av människor som blivit bra inklusiver M. Trebens egen berättelse.
  Man får komma ihåg att hennes källor för användningen daterar sig till före ... Läs hela recensionen

 4. Lättläst och helt fantastisk bok!
  Kerstin Rönnlund, 14 maj 2016

  Mycket bra och detaljrik bok. Har redan gjort flera av örtteerna och örtsalvorna. De har haft mycket bra resultat på min hälsa. Blivit av med min pollenallergi.

 5. Örtklassiker från tysk tant,rekommenderad av många
  Elisabeth Alback, 14 april 2016

  Denna bok är betydligt tunnare än vad man kan tro, ett A4 häfte typ. Det var lite överraskande. Den är skriven av en legendar inom örtmedicinen som gick ur tiden på 90-talet. På plussidan är att större delen av växterna också finns i Sverige och att det finns väldigt många handfasta recept. Vill man ge sig på att koka, tinktura och göra téer direkt finns mycket att pröva. Så det är en praktiker-bok.

  På minus-sidan (och det handlar väl mest om mina förväntningar) så var boken tunnare ... Läs hela recensionen

 6. Beprövade vägar till Hälsa
  Elisabet, 1 mars 2016

  Fantastisk bok om örtmedicin. Allsidig med örtbeskrivningar, tillämpningsområden, praktiska råd osv. Denna kunskap ska inte glömmas och gömmas utan tvärtom användas och spridas. Läs och lär!

 7. Hälsa ur guds apotek
  Margot Ursula Pettersson, 11 november 2014

  Det är viktigt att sådana böcker kommer ut till folk. Medicin tillverkarna tycker inte om det, det förstå man ju. Men även om Maria Treben är död sedan länge, många är oändligt tacksam att hon skev boken och jag ha även gett bort den till min makes hjärtspecialist, som tyckte om den. Mycket kundskåp går annars förlorad.
  Med vänlig hälsning
  Margot

 8. Fantastisk
  Maria, 2 april 2014

  Allt du behöver veta om växter, hur du använder dem, deras användningsområden, med illustrerade tydliga bilder på växterna! Perfekt för de som endast vill bruka eller prova på naturläkemedel.

 9. Rekommenderar verkligen denna bok. Lättläst med mycket...
  Anna Toresson, 19 juli 2013

  Rekommenderar verkligen denna bok. Lättläst med mycket fakta om vanliga svenska örter och vad de kan användas till. Ger denna bok lätt 5 av 5 stjärnor.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd...