Jag och Kaminski (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Panache
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Marja Müllner
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Ich und Kaminski
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
132 x 190 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hf.01=c
ISBN
9789100103187
Jag och Kaminski (häftad)

Jag och Kaminski

Häftad Svenska, 2004-10-01
159
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Konstvetaren, nåja, recensenten Zöllner, reser till en liten alpby för att intervjua den helt bortglömde gamle konstnären Kaminski. En biografi är det tänkt att bli, perfekt att publicera i samma stund som målaren dör, för att kunna sprida lite glans även över biografiförfattaren - upptäckten av en död konstnärs storhet kan imponera på många. Att Zöllner mottas med misstro av Kaminskis hemmaboende dotter är inget han lägger vikt vid, ej heller Kaminskis ovilja att ställa upp. Och när historien om en älskad kvinna han en gång förlorade kryper fram anser Zöllner det vara sin plikt att leta upp henne och sammanföra de två, oavsett följderna.
Daniel Kehlmann, född 1975, introduceras med denna mångbottnade roman som är en berättelse om två mycket udda människors motvilliga vänskap men också en skarp iakttagelse av vår syn på konsten och konstnärskapet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag och Kaminski
  2. +
  3. Jag kommer vara här i solsken och i skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kommer vara här i solsken och i skugga av Christian Kracht (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag och Kaminski

Övrig information

Konstvetaren, nåja, recensenten Sebastian Zöllner, reser till en liten alpby för att intervjua den helt bortglömde och numer nästan blinde gamle konstnären Kaminski. En biografi är det tänkt att bli, perfekt att publicera i samma stund som målaren dör, för att kunna sprida lite glans även över biografiförfattaren - upptäckten av en död konstnärs storhet skulle imponera på många. Och äntligen, äntligen skulle Zöllner få det erkännande han naturligtvis borde ha fått för länge sedan, tycker han själv åtminstone.
Väl framme i den lilla byntas Zöllner emot av Kaminskis hemmaboende dotter Miriam.Att hon behandlar honom nonchalantär inget han lägger vikt vid, ej heller Kaminskis ovilja att ställa upp på en intervju. För när Miriam följande dag måste lämna huset för ett dygn mutar Zöllner hushållerskan för att också hon ska försvinna och lämna Zöllner ensam med Kaminski. Inte för att han börjar med sin intervju, först vill han se sig om i huset. Bland papprena i arbetsrummet hittar han ett brev, tydligen ett avskedsbrev till Kaminski skrivet för länge sedan. Och när historien om Therese, en älskad kvinna Kaminski en gång förlorade, kryper fram anser Zöllner det vara sin plikt att leta upp henne och sammanföra de två, oavsett följderna. Tillsammans med den blinde gamle målaren beger sig Zöllner iväg på en resa mot Atlantkusten där Therese sägs bo.
Daniel Kehlmann, född 1975, introduceras med denna mångbottnade roman som är en berättelse om två mycket udda människors motvilliga vänskap men också en skarp -- och synnerligen humoristisk -- iakttagelse av vår syn på konsten och konstnärskapet.