Då nu är jag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2011-04-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form)
Dimensioner
205 x 160 x 17 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789100125639
Då nu är jag (inbunden)

Då nu är jag

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2011-04-15
198
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Poesin har varit grundtonen i Elsie Johanssons författarskap ända sedan debuten 1979 med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon. Elsie Johansson, som efter realexamen i Uppsala var verksam som postexpeditör men helt okänd i kultursammanhang, trädde oväntat fram som författare vid 48 års ålder och vann snabbt erkännande. Hennes autentiska skildringar i dikt såväl som prosa av det gamla Fattigsverige före andra världskriget gick rakt in i folksjälen och blev hennes signum, även om författarskapet i sin helhet har större bredd än så. Diktvolymen Då nu är jag består av Elsie Johanssons personliga urval ur tidigare samlingar plus ett antal nyskrivna dikter och korta prosastycken. Utgivningen sker i anslutning till författarens 80-årsdag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Då nu är jag
  2. +
  3. Höra stenarna sjunga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höra stenarna sjunga av Elsie Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Då nu är jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Elsies bok; en bok som målar en livsresa, följ med
    Eva Waldemarsdotter, 19 januari 2017

    Jag läste boken med stort intresse och känner att det är en bok jag kommer att återvända till om och om igen. Breven till Herr Thoreau fick mig att söka mer information om filosofen och Elsie Johansson brevtexter är för mig mycket intressanta. Hennes dikter ger mig en känsla av att vara med hela tiden i dikten... Jag läser, följer med, ler ibland, känner styrka, sörjer, drömmer, känner igen miljöer, naturen kommer nära så nära... Dikterna är levande bilder som drar mig till sig!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elsie Johansson