Babels hus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2013-12-06
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
451 g
SAB
Hc
ISBN
9789101000898

Babels hus

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-12-06
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De flesta läsare känner nog till att författaren PC Jersild också är läkare. Han gjorde sitt yrkesval tidigt, trots att det egentligen inte var läkare han ville bli, utan författare. Därför har han vid sidan av författarskapet haft ett annat liv, det medicinska. I september 2006 ger vi ut hans Medicinska memoarer som handlar om just det hans liv och tankar som läkare. Med anledning av detta nyutger vi även Babels hus i pocket den roman som kanske allra mest förknippas med P C Jersilds medicinska engegemang.Babels hus som kom ut 1978 kan nog klassas som Jersilds mest lästa och kända bok. Primus Svensson, 76, får en infarkt vid sin kolonistuga i närheten av det stora Enskede jukhus. Primus försöker cyklande ta sig till akuten, men faller ihop och blir intagen genom polisens försorg. Genom patienten Primus vandring i sjukhuskatakomberna får läsaren en bild av hur sjukhusmaskineriet fungerar, eller snarare hur illa det fungerar.

Det är en grym satir över 1960- och 70-talets sjukvårdspolitik Jersild målar upp i Babels hus.

Den svenska sjukvårdens mastodontbyggande och dess alltmer avpersonifierade attityd mot människor får sig en ordentlig känga. Något som tyvärr behovet av inte har förändrats nämvärt de senare åren heller kanske tvärtom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Babels hus
  2. +
  3. Grisjakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grisjakten av P C Jersild (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Babels hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant återblick
    Ingmar Carlsson, 9 mars 2024

    Jag läste den här boken för många år sen och har glömt mycket av vad den handlade om. Nu kändes den aktuell eftersom jag har tillbringat en del tid på sjukhus på senare tid. Jag sträckläste den med stor behållning. Möjligen kan jag tycka att kärlekshistorien i den tar för stor plats.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av P C Jersild