Norstedts kinesisk-svenska ordbok (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
1064
Utgivningsdatum
2012-03-22
Förlag
Norstedts
Dimensioner
245 x 175 x 50 mm
Vikt
1683 g
SAB
Fva(x)
ISBN
9789113022925

Norstedts kinesisk-svenska ordbok

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-03-22
537
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen kommer det en stor, modern kinesisk-svensk ordbok!

Intresset för Kina har ökat de senaste åren, inte minst för att landet har blivit en allt viktigare handelspartner. Men den kinesiska kulturen har så mycket mer att erbjuda med sin flertusenåriga historia och rika litterär tradition, och nyckeln till denna kultur är det kinesiska språket. Därför är Norstedts kinesisk-svenska ordbok en mycket efterlängtad nyhet.

Det här är den första omfattande kinesisk-svenska ordboken som ges ut i Sverige. Den är ett modernt och innehållsrikt standardverk som omfattar 58 000 uppslagsord och fraser. Ord boken innehåller ett aktuellt allmänspråkligt ordförråd med ett brett urval av facktermer från olika ämnesområden. Många kulturspecifika och äldre ord och geografiska namn är också medtagna. Ordboken presenterar överskådligt och lättfattligt ett rikhaltigt kinesiskt ordförråd med korrekta och idiomatiskt träff ande svenska översättningar.

För att göra sökningen så enkel som möjligt för användaren erbjuds två sätt att slå upp i ordboken. Dels kan man söka på de kinesiska tecknens ljudvärde (enligt det vedertagna pinyin-systemet), dels kan man söka efter ett visst tecken med ledning av hur många streck det innehåller i det så kallade radikalindexet och teckenindexet.

Uttal enligt pinyin-systemet ges för alla tecken som är uppslagsord och för alla översatta språkexempel.

Ordboken har utarbetats av en projektgrupp vid Lunds universitet under ledning av professor Lars Ragvald.

Norstedts kinesisk-svenska ordbok vänder sig till alla som kommer i kontakt med kinesiska genom studier eller arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Norstedts kinesisk-svenska ordbok
  2. +
  3. Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets ... av Marcus Agnafors, Magnus Levinsson (häftad).

Köp båda 2 för 772 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Norstedts kinesisk-svenska ordbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättebra!
    Tova, 1 januari 2020

    Jag blir lycklig när jag förstår hur man slår upp ord i den. Det är fantastiskt att det finns, man slipper gå via engelskan också. Underbar bok!

  2. Ganska bra!
    Xiaogang Zeng, 12 mars 2015

    Lätt att använda! Det skulle bli mycket bättre om det finns mer ord och går att hitta ord från svenska till kinesiska!

  3. Jag har nu läst kinesiska i 1,5 år (3 terminer...
    Mats , 2 juni 2013

    Jag har nu läst kinesiska i 1,5 år (3 terminer vecko-kvällskurs plus ca en kvart dagligen teckenstudier med Skritter) och ordboken används dagligen, främst för att slå upp nya ord och tecken som jag stöter på och tänker lära mig. Bra att de är sorterade i uttal/pinyin för det har jag oftast/alltid och det går snabbt leta upp tecknet då.

  4. Jättekul med en kinesisk orbok på svenska! Fin och...
    Karin Albons, 22 maj 2013

    Jättekul med en kinesisk orbok på svenska! Fin och enkel att navigera i, MEN jag tyckte att den inte har tillräckligt många ord. Köpte en annan ordbok i pocketvariant på engelska både från eng till kin och kin till eng som trots sitt mycket mindre proffsiga utförande hade med vanliga ord som inte gick att hitta i norstedts. Ser fram emot en ny upplaga med fler ord!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

  • The object markers ba and jiang in modern literary Chinese (RV)

    Wai-Ling Ragvald

    Modern standard written Chinese has two common object markers, ba and jiang. Both markers appear to have been widely used in the spoken language of the Tang dynasty. Today jiang has disappeared from the dialects and subdialects of northern China a...