Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Digitala klassiker
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2011-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 680 x 30 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789113039800
Lord Nevermore (häftad)

Lord Nevermore

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-09-01
219
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Är kärleken möjlig? Kan en man någonsin förstå en kvinna? Det är själva grundfrågan i Agneta Pleijels nya, stort anlagda kärleksroman, som i tiden spänner över hela det förra seklet och i rummet över flera kontinenter. Den handlar om två unga polacker som vid första världskrigets utbrott far ut i världen tillsammans; den ene, Bron, för att studera de s.k. primitiva folken utanför Nya Guinea, den andre, barndomsvännen Stas, för att komma över sin fästmös självmord. I Melbourne möter Bron Ellie som blir hans hustru, medan Stas far tillbaka för att slåss för Polen.
De två männens djupa och komplicerade vänskap ligger kvar som en klangbotten romanen igenom. De blir båda berömda, men var de lyckliga? Kanske blev Ellie Rose det, trots att hon varken blev advokat eller journalist som hon ville, och trots den sjukdom som skulle ta hennes liv?

I romanen Lord Nevermore, vars titel också är Stas smeknamn på vännen Bron, har Agneta Pleijel i full skala gestaltat några av de frågor som gjorde hennes förra bok, En vinter i Stockholm, till en sådan framgång hos publiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lord Nevermore
  2. +
  3. Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie och Oskar Kokoschka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie oc... av Agneta Pleijel (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lord Nevermore. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ett mästerverk!
    Malin, 21 juli 2019

    Den här romanen spänner över hela 1900-talet och behandlar på ett mycket fint sätt så många dimensioner av livet samtidigt som den aldrig upphör att överraska. En av de absolut bästa böcker jag läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agneta Pleijel