Rosendals trädgårdscafé (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2011-10-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Nyberg, Kent (form) / Rundquist, Ewa-Marie (foto)
Dimensioner
308 x 235 x 29 mm
Vikt
1500 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789113040240
Rosendals trädgårdscafé (inbunden)

Rosendals trädgårdscafé

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-10-31

Slutsåld

Få kokböcker har inspirerat så många som Monika Ahlbergs Rosendals Trädgårdscafé. Stor och generös, vacker och nyskapande till innehåll och form.

Första upplagan utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i hundratusentals exemplar.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.

Pressröster om Rosendals Trädgårdscafé:
"Det är en överdådig hyllning till den kultur som blandar njutningen av trädgårdens flor, matens utsökthet och umgängets värme. Bilderna stiger emot blicken i ett myller av dofter, magi och kraft, suggestiva och mångtydiga blandar de ljus och mörker till färg." Gunilla Lundahl. Arkitektur

"Det är rena rama hyllningen till allt som växer för oss att plocka, ta vara på och njuta av."
Christel Kvant, Femina

"Cajsa Warg kan abdikera - här får hon äntligen sin efterträdare som kökskonstens drottning i Sverige." Martin Stugart, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rosendals trädgårdscafé. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande bok
  Maj Yvonne Syversen, 24 juni 2019

  Boken om Rosendals trädgårdscafe är både vacker och inspirerande. Vackra bilder och många bra klassiska recept. En bok man gärna låter ligga framme.

 2. En klassiker
  Birthe Olsvik, 25 januari 2016

  En klassiker med gode oppskrifter som jeg har hatt mye glede av selv, og også gitt bort flere eksemplarer som gave (present) :-)

 3. En av mina favoritreceptböcker
  Per Ahlander (Stockholm), 26 oktober 2015

  Jag köpte själv boken när den var ny och har haft mycket glädje av den. Nu passade jag på att köpa ett exemplar som jag skall ge bort i julklapp!

 4. Avsedd som present
  Bagerskan, 11 september 2014

  men blev min egen inspirationskälla!! Gillar speciellt att det står att den här kakan är kaloririk, inget att hymla om!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Monika Ahlberg