Svart gryning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rönning Stilton (del 3)
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2015-08-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
230 g
SAB
Hc
ISBN
9789113060576

Svart gryning

(176 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-08-20
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Olivia Rönning har valt att återvända till polisyrket och fått en tjänst i skånska Höganäs. När den lilla orten Arild drabbas av ett fruktansvärt barnmord dras Olivia in i utredningen.

Några dagar senare begås ett nytt barnmord. Denna gång på Värmdö. Sjuårige Aram har fått sin nacke avvriden på samma sätt som treåriga Emelie i Arild. De brutala morden ger eko över hela landet. Rikskrim och Mette Olsäter kopplas in. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar som uttalat hot mot båda barnens föräldrar.

Tom Stiltons vän Ronny ger honom en bok som han har fått in till sitt antikvariat. I boken ligger ett stort antal urklipp. Alla handlar om ett olöst mordfall på en gravid lyxprostituerad från 2006. "Jillfallet" var det fall som Stilton blev utmanövrerad från och aldrig har kunnat glömma.

När Marianne Boglund på SKL får en träff i registret söker hon upp Mette Olsäter. Testresultatet styr in utredningen på märkliga vägar.

Svart gryning är den tredje boken i Cilla och Rolf Börjlinds hyllade serie om Oliva Rönning och Tom Stilton.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svart gryning
 2. +
 3. Sov du lilla videung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sov du lilla videung av Cilla Börjlind, Rolf Börjlind (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Svart gryning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, klurig
  Bokföring enligt Monika, 7 oktober 2020

  Min satsning och ambition att läsa klart serier fortsätter och det var nu dags för tredje delen i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Jag ska inte säga att jag blev besviken på förra delen, men den innehöll en hel del av saker som jag inte riktigt gillar. Det var spännande ta tag i Svart gryning nu och se om det var något tillfälligt eller återkommande. Tyvärr verkar det vara återkommande. I alla fall är det nästan än värre i den här.

  Kapitlen är oftast korta och när de inte är... Läs hela recensionen

 2. Deckarserie
  Jessica LM Persson (Skänninge), 1 mars 2017

  Mycket bra o spännande bok. Bra flyt o bra språk. Kan verkligen rekommendera er att läsa alla böcker i serien

 3. Svart gryning
  Bertil Ouchterlony, 26 augusti 2016

  Har du inte läst boken? Vad synd, du har missat något.
  Nu har du chansen, ta den!
  Författarparet har seglat upp i toppen av Sveriges författarelit.

 4. Toppen
  Ronald Carlsson, 2 juni 2016

  Läser med stor glädje och behållning dessa två författares böcker! Väntar bara på nästa! Har även sträckläst de båda föregångarna!

 5. Nervkittlande handling
  Eva Lena Olsson, 12 april 2016

  Har nu läst alla tre böckerna. Tycker om spänningen i thrillerserien. Beskrivningen av karaktärerna och den nervkittlande handlingen, fångar läsaren direkt. Svårt att lägga ifrån sig boken vill fortsätta läsa. Kan varmt rekommendera alla tre böckerna. Läs dem!!!

 6. Svart gryning
  Christina, 15 mars 2016

  Spännande uppföljare av Springfloden och Den tredje rösten. Man får en känsla av att man är bekant med personerna, med Olivia, Stilton och Mette m fl. Det handlar inte bara om brotten utan också om deras liv och relationerna till varandra. Böckerna är svåra att släppa, man måste få veta hur det går! Eftersom fallen i böckerna är separata kan man läsa dem fristående, men jag rekommenderar nog ändå att man läser böckerna i följd. Jag väntar med spänning på nästa bok.

 7. Riktigt bra!
  Carina A., 29 september 2015

  Det här är en bok, som man inte vill lägga ifrån sig när man väl börjat läsa. Den är lika bra som de två första böckerna i serien.

 8. En deckare som har allt!
  Christina Ödman Johansson, 29 september 2015

  Sanslöst spännande! Handlingen är oförutsägbar ( Och det gillar jag! ) och jag hade mycket svårt att lägga boken ifrån mig, innan den var utläst. Roligt att få möta huvudpersonerna igen och roligt att de har utvecklats lite sedan förra boken; de har så att säga levt sina liv.

  Boken är välskriven och har bra flyt i språket.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna